Udarac po džepu: Kažnjen Reece James!

FA donio odluku

Udarac po džepu: Kažnjen Reece James!

Eldar Ganibegović

Fudbaler Chelseaja, Reece James, saznao je kaznu nakon što je vrijeđao službenu osobu i to nakon utakmice Chelseaja i Aston Ville u Premier ligi.

U okviru šestog kola engleske Premier lige Chelsea je poražen na svom terenu od Aston Ville s 0:1, a meč je imao i treće poluvrijeme gdje je glavnu ulogu odigrao Reece James.

Reece James nije odigrao ni minut u toj utakmici, ali ga je FA optužio zbog psovke službenog lica utakmice u tunelu prema svlačionicama.

Kako prenosi Sky Sports, odbrambeni igrač je priznao da je koristio neprimjerene i uvredljive riječi prema službenoj osobi utakmice u tunelu nakon posljednjeg zvižduka.

Reece James je saznao svoju kaznu - Kažnjen je sa 90.000 funti od strane Fudbalskog saveza Engleske.

Oglasi

James inače nije igrao od prvog kola kada se povrijedio u remiju protiv Liverpoola (1:1). Izašao je u 76. minuti te utakmice.

Podsjetimo, za Reecea Jamesa koji je prošle godine potpisao novi ugovor s Chelseajem (traje do 2028. godine), postoji interes drugih velikih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Real Madrida, Reece James je želja i čelnika minhenskog Bayerna, te ostaje da vidimo da li će uskoro možda napustiti Plavce iz Londona.

Njegova vrijednost procjenjuje se na 65 miliona eura, što ne bi trebao biti problem platiti niti Realu, niti Bayernu. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi