Čudo se desilo - Mudryk postigao prvi gol za Chelsea i to na kakav način

Nakon devet mjeseci

Čudo se desilo - Mudryk postigao prvi gol za Chelsea i to na kakav način

Midhat Šljivak

Ukrajinac Mykhailo Mudryk postigao je svoj prvi pogodak za Chelsea devet mjeseci nakon dolaska u klub. Zabio je za vodstvo Plavaca na gostovanju kod Fulhama.

Mykhailo Mudryk je u januaru 2023. godine stigao u Chelsea iz Shakhtara za 70 miliona eura i svi su očekivali 'eksploziju' talenta.

Međutim, dani su prolazili, utakmice su išle jedna za drugom, a Ukrajinac je na terenu izgledao očajno, pa je polusezonu završio bez pogotka.

Ni novu sezonu nije počeo na najbolji način, ali večeras je ipak stigao do svog prvijenca za Plavce. Pogodio je protiv Fulhama.

Oglasi

Iskoristio je Mudryk odličnu asistenciju Colwilla, primio je loptu, matirao je Bernda Lena na golu domaćeg tima i doveo je svoj tim u prednost u 18. minuti igre.

Ovo je ukrajinskom ofanzivcu 24. nastup u dresu tima sa Stamford Bridgea. Prvi mu je gol, a dosad je imao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već u narednom napadu Chelsea je postigao i drugi gol. Armando Broja je zatresao mrežu domaćina za 2:0.

Treba istaći da se albanski napadač obrukao u drugoj minuti kada je promašio kompletan gol sa 10 metara.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi