Dva gola u dvije minute za trijumf Chelseaja, čovjek od 70 miliona konačno pogodio
Foto - EPA

Plavci bolji od Fulhama

Dva gola u dvije minute za trijumf Chelseaja, čovjek od 70 miliona konačno pogodio

Midhat Šljivak

Chelsea je u 7. kolu engleskog Premiershipa slavio u gradskom derbiju na Craven Cottageu protiv Fulhama. Bilo je 2:0 uz prvijenac Mykhaila Mudryka u dresu Plavaca.

Chelsea za sada igra jako skromnu sezonu. Mauricio Pochettino je već pod velikim kritikama koje će se malo smanjiti nakon trijumfa Plavaca u gradskom derbiju protiv Fulhama.

Pitanje pobjednika Chelsea je riješio u samo dvije minute. Golove su postigli momci od kojih to niko nije očekivao.

Do vodstva Plavci stižu u 18. minuti. Colwill sjajno pronalazi Mykaila Mudryka, a Ukrajinac koristi šansu i postiže gol za 1:0. Ovo je 70 miliona eura plaćenom fudbaleru prvi gol u dresu londonskog tima.

Samo minut kasnije novi gol u mreži Fulhama. Armando Broja koristi priliku i postiže pogodak za 2:0.

Oglasi

Niko se nije nadao da bi ovaj rezultat na kraju mogao biti konačan, ali to se na kraju desilo.

Bilo je u nastavku meča prilika na obje strane. Drugo poluvrijeme je donijelo pogođen okvir gola i zicer za Chelsea, te nevjerovatnu odbranu Sancheza nakon pokušaja Lukića kod domaćih.

Ostalo je na kraju 2:0 i Plavi su došli do tek druge pobjede u sezoni koja im je počela katastrofalno.

Chelsea je s ova tri boda 'skočio' na 11. mjesto s osam bodova. Isti broj bodova ima Fulham koji je dvije pozicije niže.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 7. kolo:

Fulham - Chelsea 0:2

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti