O objavi HNS-a svi pričaju: Tri sata poslije ponoći, jedna fotografija i samo sedam riječi!

Hrvati prošli na Evropsko prvenstvo

O objavi HNS-a svi pričaju: Tri sata poslije ponoći, jedna fotografija i samo sedam riječi!

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon sinoćnje pobjede na Maksimiru protiv Armenije sa 1:0. Igrači i navijači su slavili novi uspjeh do sitnih sati, a u centru pažnje našla se zanimljiva objava Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Hrvati su nakon neuspjeha prošlog mjeseca i poraza od Turske i Velsa doveli u pitanje plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifkacije, no pobjedama u mečevima protiv Latvije i Armenije uspjeli su da poprave utisak i plasiraju se na još jedno veliko takmičenje.

Junak Vatrenih u sinoćnjem meču na zagrebačkom Maksimiru bio je napadač Ante Budimir koji je krajem prvog poluvremena postigao jedini pogodak koji je na kraju Hrvatskoj zagarantovao drugo mjesto u grupi.

Hrvatska je uspjela da se plasira na još jedno veliko takmičenje i sigurno je da će se od izabranika Zlatka Dalića dosta očekivati narednog ljeta u Njemačkoj.

Nakon utakmice igrači Hrvatske su slavili veliki uspjeh do ranih jutarnjih sati, a aktivni su bili i na zvaničnom Instagram profilu HNS-a, te su iznenadili mnoge objavom tri sata iza ponoći.

Oglasi

HNS se oglasio s nekoliko objava nakon utakmice, no malo ko je očekivao da će tako kasno objaviti fotografiju i opis od svega sedam riječi koji je na kraju sve rekao.

"Kvalifikacije za EURO2024: misija završena! Laku noć", poručili su iz HNS-a uz fotografiju reprezentativaca Hrvatske.

Hrvatska će već 2. decembra saznati protivnike na Evropskom prvenstvu jer će se održati žrijeb grupa za ovo veliko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naši susjedi nalaze se u tek trećem šeširu, ali nadaju se da će izbjeći one najteže protivnike u grupnoj fazi takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi