Neobičan nastup Xavija pred El Clasico: "Kažu da Real ima sreće..."
Trener Barcelone je veoma pohvalno govorio o Real Madridu (Foto: EPA)

Trener Barcelone po prvi put hvalio rivala

Neobičan nastup Xavija pred El Clasico: "Kažu da Real ima sreće..."

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez izuzetno je pohvalno govorio o Real Madridu pred sutrašnji El Clasico koji se igra u Madridu.

Najveći derbi španskog i jedan od najvećih duela svjetskog fudbala, igra se sutra na Santiago Bernabeu u Madridu. Real će ugostiti Barcelonu.

Ovaj duel najavio je trener katalonskog tima Xavi Hernandez. Najavio je da će Barca igrati na pobjedu, ali je sipao komplimente na dostignuća kraljevskog kluba u ovoj sezoni.

"Imamo šansu da se vratimo u borbu za La Ligu. Ispostavilo se da je ova utakmica najvažnija u sezoni. Igramo protiv tima koji je u odličnoj formi i koji je u Ligi prvaka upravo izbacio najbolji tim na svijetu - Manchester City", navodi Xavi i dodaje:

"Kažu da Real Madrid ima sreće. Ja ne vjerujem u sreću, vjerujem samo u naporan rad. Real se branio u Manchesteru? Morali su. Igrali su protiv najboljih na svijetu i to je sasvim legitimno. Odradili su odličan posao. Imamo ogromno poštovanje za Real", rekao je trener Barcelone.

Oglasi

44-godišnji stručnjak na kraju sezone napušta klupu katalonskog velikana. Pojedini mediji u Španiji najavili su kako bi se mogao predomisliti i ostati, no Xavi je još jednom potvrdio da od toga vjerovatno nema ništa.

"Sastanak o mojoj budućnosti naredne sedmice? Ne postoji tako nešto. Niko me nije zvao, ali na kraju klub je najvažniji, a ne ja. Sad se borimo za prvenstvo, bit će vremena za priču, ako se uopšte ima o čemu pričati", jasno je poručio trener Barcelone.

Real Madrid je nakon 31 odigrane utakmice na vrhu tabele sa 78 osvojenih bodova, Barcelona ima osam manje i ovo je katalonskom klubu definitivno posljednji voz za ostanak u igri za osvajanje titule prvaka Španije.

Rafael Marquez sjeda na klupu Barcelone

Xavi Hernandez vodi svoj posljednji El Clasico. On je odlučio otići s klupe na kraju ove sezone, a već se nazire ime njegovog nasljednika. To će biti Rafael Marquez.

Oglasi

Meksikanac je također klupska legenda. Trenutno je trener B sastava katalonskog kluba i rukovodstvo mu je spremno pružiti šansu na mjestu trenera prvog tima.

Zvanično bi Marquez trebao preuzeti klub od 1. jula, objava bi trebala stići nešto ranije i vidjet ćemo kako će se on snaći na mjestu glavnog trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prošlosti je Barca imala jako dobra iskustva s trenerima iz 'svoje škole'. Sve je počelo s Pepom Guardiolom, a bit će nastavljeno s Marquezom.

Xavi Hernandez je tim preuzeo u novembru 2021. godine kada se klub riješio usluga Ronalda Koemana. Vodio je legendarni fudbaler Barce tim u 136 utakmica i ima učinak od 85 pobjeda, 24 neriješena duela i 27 poraza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi