Rivaldu nije jasno kako neko može porediti Roberta Carlosa i Lukea Shawa

Bio je jasan

Rivaldu nije jasno kako neko može porediti Roberta Carlosa i Lukea Shawa

E. Čaušević

Na Wembleyju se sutra spušta zavjesta na Evropsko prvenstvo finalnom utakmicom između Italije i Engleske.

Prethodnih mjesec dana ljubitelji fudbala mogli su uživati u sjajnim utakmicama na Evropskom prvenstvu, a do samog kraja ostao je još samo finalni okršaj.

U finalu Eura sastaju se Italija i Engleska, a Englezi će sigurno imati malu prednost jer se ova utakmica igra na legendarnom Wembleyju gdje će imati dosta veću podršku od Italijana.

Ipak, sigurno je da Azzurri u London stižu po zlato i žele da krunišu odlično izdanje na Evropskom prvenstvu. U Engleskoj vlada ogromna euforija jer navijači vjeruju da konačno njihova selekcija može do trona Evrope.

Naravno, mediji u Engleskoj i ovaj put su pretjerali u nekoliko navrata, a ponajviše nakon meča s Ukrajinom u četvrtfinalu.

Tada je Luke Shaw odigrao odličnu utakmicu, a engleski mediji su odmah počeli da ga porede s legendarnim Robertom Carlosom što je čini se bili zaista previše.

Oglasi

O ovoj temi govorio je i legendarni Rivaldo koji je poručio da je malo čudno da se porede Carlos i Shaw i objasnio je zbog čega je jednostavno nemoguće da se porede njih dvojica.

"Pojedini novinari i navijači Shawa porede s Robertom, ali teško je raditi takva poređenja. Posebno kada je riječ o jednom od najboljih lijevih bekova svih vremena. Carlos je 1997. godine bio drugi najbolji igrač svijeta i zbog toga nije fer da ih porede", kaže Rivaldo i nastavlja.

"Shaw igra odlično na Evropskom prvenstvu za Englesku. Veoma je brz i odličan s loptom. Radi se o sjajnom lijevom beku, ali je zaista previše da ga porede s Robertom".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, poznate su i kvote za sutrašnji finalni meč koje su poprilično izjednačene. Inače bi Italijani bili favoriti, ali pošto Englezi igraju na svom terenu jasno je da imaju blagu prednost.

Kvote za sutrašnji meč Italije i Engleske možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to OVDJE.

Top Komentari

Sanin_Mostar
Gol magicni Carlosa iz slobodnjaka vrijedi vise nego kompletne karijere ovih bekova ukljucujuci i Shawa.
7 1
*p!p!t@*
Mogu samo debili...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi