Riyad Mahrez rekao 'da': Pregovori u toku, Alžirac na izlaznim vratima Etihada!

Zov arapskog novca...

Riyad Mahrez rekao 'da': Pregovori u toku, Alžirac na izlaznim vratima Etihada!

Edmir Škorić

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez spreman je spakovati kofere i krenuti na dalek put.

Poput mnogih zvijezda, tako i Mahrez nije ostao imun na zov arapskog novca. On je dogovorio sve lične uslove sa ekipom Al Ahlija, a sada saudijski klub pregovara sa Manchester Cityjem.

Kako tvrdi novinar Rudy Galetti, Saudijci su uvjereni da će veoma brzo dobiti zeleno svjetlo za transfer Mahreza, odnosno da će pronaći dogovor sa čelnicima Cityja, mada se nigdje ne spominju cifre, niti koliko bi igrač zaradio potpisom višegodišnjeg ugovora, niti koliko novom prvaku Evrope ide na ime obeštećenja.

Još početkom mjeseca bilo je govora o transferu Mahreza u Al Ahli, čiji je predsjednik doputovao u London na pregovore sa čelnicima Cityja i čini se da to sve nije bilo uzaludno. Iako je City želio da zadrži Mahreza, izgleda da će se on pridružiti koloniji velikih evropskih zvijezda na putu prema novoj atraktivnoj ligi.

Igrač i dalje ima volju za igranjem u Evropi, što je jasno, no preko noći sve se mijenja, što smo vidjeli u mnogo slučajeva posljednjih nekoliko sedmica.

Oglasi

Karim Benzema bio je zakleti Realovac, na kraju otišao u Al Ittihad, a čini se da će i Marcelo Brozović popustiti pred velikim novcem i da će napustiti Inter te krenuti u Saudijsku Arabiju. Tamo su već Ronaldo, Kante, Mendy, Koulibaly, Ruben Neves...

Ako Mahrez na kraju završi u redovima Al Ahlija, pridružiće se Edouardu Mendyju, senegalskom golmanu koji je prije nekoliko dana potpisao za ovaj tim. On je za sada najveća zvijezda ovog tima, ali Mahrez bi ga svakako pretekao ako potpiše.

Al Ahli je pokušao da dovede i Luku Modrića, zatim Sergija Ramosa, te Josea Mourinha za trenera, ali u tome barem za sada nisu uspjeli.

Al Ahli jeste veliki klub, ali ipak u sjeni Al Hilala, Al Nassra i Al Ittihada, koji trenutno raspolažu sa najboljim igračkim kadrovima i koji su za sada doveli najveći broj zvijezda. Koulibaly i Neves su u Al Hilalu, Benzema i Kante u Al Ittihadu, a Ronaldo, Talisca i Ospina već neko vrijeme u Al Nassru.

Naravno, neki transferi tek treba da se potvrde, ali jasno je da će liga Saudijske Arabije biti jedna od najinteresantnijih i najpraćenijih u novoj sezoni s obzirom na to kakve sve zvijezde će nastupati.

I reprezentacija Saudijske Arabije ima velike planove, želi na Svjetsko prvenstvo 2026. godine, te je navodno dogovorila Jorga Jesusa za selektora, koji će ujedno biti najskuplji selektor na svijetu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi