Dal Varešanović u fenomenalnoj formi i danas je postigao lijep pogodak za Rizespor

Protiv Kaysrispora

Dal Varešanović u fenomenalnoj formi i danas je postigao lijep pogodak za Rizespor

Haris Zilić

Ekipa Rizespora nastavlja s odličnom igrama ove sezone u prvenstvu Turske, a u tom stilu nastavili su i u 28. kolu, gdje su na domaćem terenu savladali Kayserispor rezultatom 3:0.

U sjajnoj formi je i bh. reprezentativac Dal Varešanović koji je danas ponovo bio strijelac za Rizespor.

Vraešanović je mrežu gostiju pogodio u 90. minuti za 3:0 i ovjerio pobjedu Rizespora. To je bio lijep prodor i još bolji udarac.

Prije Varešanovića za domaćine su pogađali Shelvey u 62. i Zeqiri u 81. minuti susreta i tako Rizespor doveli blizu pozicija koje vode u Evropu.

Rizespor je trenutno na šestoj poziciji sa 39 bodova, bod manje od Kasimpase i sedam manje od Trabzonspora i Besiktasa.

Oglasi

Kayserispor je u zlatnoj sredini na desetom mjestu sa 35 osvojenih bodova, ali ranije su im oduzeta tri boda zbog adminsitrativnih nepravilnosti.

U narednom kolu Rizespor ide na teško gostovanje kod ekipe Galatasaray koja se sa Fenerbahceom bori za titulu prvaka Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se tiče Varešanovića on je ove sezone postigao devet golova, upisao dvije asistencije i najbolji je fudbaler Rizespora.

Tursko prvenstvo je ove godine itekako zanimljivo jer će do samog kraja biti borbe i za titulu, Evropu, ali i opstanak u društvu najboljih.

Top Komentari

Bazarich
A ko te gura vise ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi