Iako je to uvijek držao u sebi, najbolji napadač svijeta prisjetio se najgoreg dana u životu

Morao je dalje da ide sam

Iako je to uvijek držao u sebi, najbolji napadač svijeta prisjetio se najgoreg dana u životu

Edmir Škorić

Koliko god bili sretni, postoje stvari koje nam nedostaju i čine nas tužnima. U slučaju poljskog reprezentativca Roberta Lewandowskog, žalosnim ga čini činjenica da nema oca i da je odrastao bez njega.

Kada je imao samo 16 godina, Lewa je ostao bez oca. Krzysztof Lewandowski umro je u martu 2005. godine i ostavio je dvoje djece bez roditelja.

Poljak je rijetko u javnosti govorio o tom teškom i bolnom gubitku, no otvorio se pred kamerama o dokumentarcu o njegovom životu i njegovoj karijeri, koji će se premijerno prikazati 31. marta pod nazivom: "Lewandowski - Unknown".

Lewandowski je podijelio bolna sjećanja na taj tragični dan.

"I dan danas imam tu sliku kako moja sestra plače, a moja majka govori da mi je otac mrtav. Plakanje je bilo veliko. Mislim da mi je to vjerojatno bio jedan od najtežih, čak i najteži dan u životu", priznao je sjajni napadač Barcelone.

Robert Lewandowski u zagrljaju oca Krzysztofa, čiju smrt je teško podnio, ali rijetko je govorio o tome

On je priznao da je gubitak ostavio traga na njegovom životu. "Nisam bio spreman da izgubim oca tako mlad. U godinama kada sam odrastao, nedostajao mi je otac i njegova podrška koja mi je trebala".

Oglasi

Krzysztof Lewandowski, otac Barcinog napadača, bio je poljski džudo prvak i nogometaš koji je igrao za Hutnik iz Varšave u drugoj ligi.

"Nakon očeve smrti shvatio sam da moram odrasti brže nego što sam želio", zaključio je sjajni poljski golgeter.

Prema riječima nogometaševe sestre - Milene - Lewandowski je morao vrlo brzo sazrijeti. "Sigurno je to držao u sebi. To je možda bila pokretačka snaga u njegovom kasnijem životu. Da više nema tatu, pa ima neku odgovornost i mora završiti što je započeo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lewandowski je počeo da igra profesionalni nogomet u Poljskoj, a onda je počeo da blista u Borussiji Dortmund, zatim prelazi u Bayern i postaje godinama kasnije najbolji strani strijelac Bundeslige, te dobija Zlatnu loptu i osvaja sve moguće trofeje kao igrač bavarskog tima.

Zasistio se Njemačke i odlučio prošlog ljeta da pređe u Barcelonu i na korak je od osvajanja La Lige u prvoj sezoni s Kataloncima.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Koje nebuloze vi pišete, kakav najbolji napadač svijeta ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi