Legendarni golman uzburkao duhove u Hrvatskoj: "HNL je u padu, a razlozi su jasno vidljivi"

Tomislav Ivković direktan

Legendarni golman uzburkao duhove u Hrvatskoj: "HNL je u padu, a razlozi su jasno vidljivi"

M. Šljivak

Nekadašnji trener Željezničara i Borca Tomislav Ivković smatra da je Hrvatska nogometna liga (HNL) lošija nego što je bila ranijih godina i da je pad kvaliteta očigledan.

Tomislav Ivković je na primjeru Osijeka odlučio dokazati da je HNL lošiji nego što je to bio ranije. Tvrdi da je manje kvaliteta i da je razlog pada to što je u ligi dosta starijih igrača i nekvalitetnih stranaca.

"Liga je lošija nego što je bila. Manje je kvalitetnih igrača, dosta je starijih igrača i imamo dosta stranaca", rekao je Ivković na HRT-u i potom je počeo priču o ekipi Osijeka.

"Kada gledamo Osijeka koji je potrošio puno toga, investirao, ima novi stadion, a kada ih gledam, Osijek kao da igra za donji dio tablice. Kad su tamo neki igrači koji igraju dobro, koji su vrlo bitni za Osijek, ali u utakmicama nisu pokazali da su toliko bitni, da su toliko kvalitetni i da mogu riješiti utakmicu."

"Ako se zadovoljavamo da jedan Lovrić ili jedan Nejašmić odigraju tu i tamo koju utakmicu, pa ih dižemo u zvijezde, to nije dovoljno za Osijek. Osijek ne izgleda kao ekipa, imaju problema, igraju jako loše", smatra Ivković.

Oglasi

Slažete li se da je kvaliteta HNL-a u padu? #Stadion "Liga je lošija nego što je bila", kaže Tomislav Ivković ⚽👇

Posted by HRT Sport on Monday, February 12, 2024

Smatra i da trener Zoran Zekić ima poprilično teške muke tokom rada u Osijeku

"Mislim da mu nikad nije bilo teže. Lakše mu je bilo u Belupu nego sad u Osijeku, jer tamo doživljava i proživljava sve što nije u Belupu. Tu je emocionalno vezan i bit će mu strahovito teško", riječi su Ivkovića.

NK Osijek trenutno je na četvrtoj poziciji HNL-a s 31 osvojenim bodom i daleko je od vodeće trojke Rijeke, Hajduka i Dinama.

Ivković je imao šta reći i o Jošku Gvardiolu

Tomislav Ivković je prije nekoliko mjeseci javno poručio svima da od Joška Gvardiola ne prave čudo jer on to nije.

Oglasi

Nakon jedne od utakmica Lige prvaka Ivković je bez dlake na jeziku poručio da nema potrebe od mladog momka praviti igrača na način da takvo čudo još nije viđeno.

"Više je teško gledati, da svaku loptu koju daje Gvardiol vele da je čudo i da nismo vidjeli takvog igrača nikad. I definitivno pretjeruju jer više nemam riječi", riječi su Tomislava Ivkovića.

Ovaj fudbalski stručnjak postao je saradnik HRT-a nakon što je okončao trenerske avanture u Bosni i Hercegovini, gdje je vodio FK Željezničar i FK Borac.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ranije je vodio Inter Zaprešić, Rudeš, Slaven Belupo, Lokomotivu, Međimurje i Al Faisaly.

Ipak, on će ostati upamćen kao legendarni golman koji je u karijeri prošao veliki broj klubova, a nastupao je između ostalih za Dinamo, Crvenu Zvezdu i Sproting iz Lisabona.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
U pravu je što se tiče HNL, ali makar Dinamo nije više tako superioran pa će biti uzbudljivo prvenstvo. A Gvardiol ni po meni nije štoper svjetske klase, tek negdje internacionalna klasa vrijednosti 40-50 miliona eura maksimalno...
0 0
bk123
Jak stručnjak u p..m....najjači su ovi tv suradnici kao stručnjaci, ljudi sve znaju i sve ponižavaju a kd dobiju konkretan posao pokažu kakvi su zapravo stručnjaci...dotični je to i pokazao... s njim je počeo Željin slobodni pad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi