Hoće li Robert Prosinečki na klupu bh. premijerligaša? "Stvarno ne znam ništa o tome"

Povezuje se sa Mostarcima

Hoće li Robert Prosinečki na klupu bh. premijerligaša? "Stvarno ne znam ništa o tome"

Edmir Škorić

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, Robert Prosinečki, povezuje se posljednjih dana sa aktuelnim prvakom naše zemlje, mostarskim Zrinjskim.

Nakon smjene Krunoslava Rendulića, klupu Zrinjskog privremeno je preuzeo Mario Ivanković, koji će klub voditi do polusezone.

Ivanković je dobro krenuo na klupi bivšeg tima, upisao sigurnu pobjedu, ali i doživio poraz od Zvijezde 09. Nije sigurno šta će odlučiti uprava HŠK Zrinjski, no sve su prilike da će ipak krenuti u potragu za novim trenerom.

Jedna od opcija je bio Stjepan Tomas, spominajo se i Željko Kopić, kao i Robert Prosinečki, a bivši selektor BiH je za SportSport.ba kratko prokomentarisao te glasine.

"Stvarno ne znam ništa o tome", kazao nam je Prosinečki.

Oglasi

Njegov odgovor ne otkriva mnogo toga, ali sudeći po tome, za sada nije kontaktiran iz Mostara i ne djeluje kako bi mogao da zasjedne na klupu Mostaraca.

Spominje se i Ante Čačić

U međuvremenu se i bivši trener Dinama Ante Čačić spominje kao mogući trener Zrinjskog, ali sve su to za sada glasine, nema konkretnih informacija.

Ono što je sigurno, Zrinjski će sačekati kraj polusezone, a početkom 2024. godine pronaći adekvatno rješenje za klupu. Ovom timu je to neophodno kako bi ostao konkurentan u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno je Borac lider na tabeli, dok HŠK Zrinjski ima već sada sedam bodova manje. No, naravno, ima još puno do kraja sezone i nije to prednost koju Zrinjski ne može da stigne.

U igri za titulu je i Sarajevo, mada je Bordo tim na devet bodova zaostatka za liderom, što ne izgleda bezazleno, ali ekipa predvođena Simonom Rožmanom ne namjerava odustatu od titule.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Suplje price
1 0
Gr0hot
A nas ko je.e jel? E pa pitat cemo se i mi nesto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi