Mancini izazvao buru u Italiji objavom o koronavirusu, pa se izvinjavao

Šala koja to nije

Mancini izazvao buru u Italiji objavom o koronavirusu, pa se izvinjavao

Edmir Škorić

Italijanski selektor Roberto Mancini obajvio je story na Instagramu kojim je podigao dosta bure u njegovoj zemlji.

Tema storyja bio je koronavirus, čija pandemija i dalje ne jenjava, a u protekla dva dana je u Italiji preminulo preko 200 osoba. Poznato je da je Italija među najteže pogođenim zemljama u svijetu.

Na spornoj fotografiji koju je Mancini objavio vide se doktor i pacijent. Doktor pacijenta pita kako se zarazio, a on odgovara: "Gledajući vijesti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jednostavno sam podijelio fotografiju za koju se činilo da vadi dramu iz tako složenog trenutka", napisao je Mancini sinoć na društvenim mrežama, dodavši:

"To je sve. Nije postojala temeljna poruka niti namjera da se pokaže nedostatak poštovanja prema onima koji su bolesni ili žrtvama COVID-19. Ako je tako ispalo, onda se ispričavam".

Top Komentari

snupi
Pa nije daleko od istine. Koliko se u medijima posvecuje paznje koroni covjek ako to stalno prati dobije sumnju da je i sam zarazen.Stvarno su pretjerali sa ovolikom medijskom paznjom a mnogo puta se pokazalo do sada da je ovo testiranje nepouzdano.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi