Džeko je igrač kojeg navijači Atalante ne žele vidjeti
FOTO: EPA

Dobro su zapamtili Dijamanta

Džeko je igrač kojeg navijači Atalante ne žele vidjeti

H. Zilić

Od 18:30 večeras će svoj duel 32. kola odigrati Roma i Atalanta.

Utakmica će imati veoma važan rezultatski značaja za oba tima. Ekipa iz Bergama je trenutno četvrtoplasirana sa 64 boda i trijumfom protiv Rome ima priliku da skoči čak na drugu poziciju iza lidera Intera.

Sa druge strane, Roma će tražiti trijumf kojim bi se se približila Napoliju na tri boda zaostatka na petoj poziciji, ali i koliko toliko ostala u utrci za plasman u TOP 4 i Ligu prvaka naredne sezone.

Napad Vučice iz Rima trebao bi predvoditi naš Edin Džeko, a upravo mu je Atalanta omiljena mušterija u Seriji A. Naš kapiten je u dresu Rome protiv tima iz Bergama odigrao 11 utakmica i postigao šest golova. Podatak koji govori da Džeki itekako leži odbrana Atalante.

Ove sezone Džeko je četvrti strijelac tima u Seriji A. Postigao je sedam golova i upisao jednu asistenciju. Prvi golgeter Rome je Veretout sa deset postignutih pogodaka.

S druge strane u timu Atalante sjajnu sezonu igra Muriel koji je trenutno na cifri od 18 golova i šest asistencija, a još jedna Kolumbijac je raspucan ove sezone. Zapata je u ligi postigao 13 golova i dodao sedam asistencija.

Roma će do kraja sezone imati žestoku borbu na dva fronta. Pored Serije A, Rimljani su i u polufinalu Evropa lige i imat će priliku da se bore za evropski trofej.

Dakle, Roma još uvijek može izboriti plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Da li kroz TOP 4 u prvenstvu ili osvajanjem Evropa lige, saznat ćemo krajem maja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dueli Rome i Atalante su obično donosili dosta uzbuđenja, ali i pogodaka tako da i večeras možemo očekivati dobru fudbalsku predstavu. Tim iz Bergama je i najefikasnija ekipa ove sezone u Seriji A. Na 31 utakmici postigli su 72 gola, a imaju i jednu od najboljih odbrana, primili su 38 golova. Roma trenutno ima gol razliku 55 postignutih i 47 primljenih pogodaka u 31 odigranom kolu.

Atalanta je u kladionici Mozzart favorit na pobjedu u ovom meču. Pobjeda za Džeku i društvo donosi zaista veliku isplatu i kladioničarima, a prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.