Za 200 miliona se stvara super tim: Dio kolača će biti potrošen i na bh. reprezentativca

Žele titulu nakon 10 godina

Za 200 miliona se stvara super tim: Dio kolača će biti potrošen i na bh. reprezentativca

Admin Čaušević

Za navijače najvećih evropskih klubova dolazi period kada će se naslušati raznih transfer špekulacija.

Sezona je završena te fudbalska pijaca može početi s radom. Ovog ljeta bit će veoma radno u Milanu. Nerazzurri i Rossoneri će imati pune ruke posla.

Inter nakon 10 godina želi osvojiti Scudetto te će prema najavama ovaj tim sljedeće sezone biti najozbiljniji konkurent već godinama nedodirljivom Juventusu.

Milanski klub je prošle sedmice potvrdio angažovanje Antonia Contea za novog trenera, a u narednom periodu red je i na pojačanja.

Quotidiano Sportivo navodi kako kineski gazda Steven Zhang želi što konkurentniji tim te će Antonio Conte za nova igrače imati na raspolaganju budžet od 200 miliona eura.

Dio kolača bit će potrošen i na Edina Džeku. Prema informacijama iz Italije kapiten bh. reprezentacije će koštati 13 miliona eura.

Najskuplja investicija bi trebao biti Federico Chiesa, ali pobijediti Juventus uopšte neće biti lako. Conte ozbiljno računa i na dovođenje Romelua Lukakua.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među potencijalim pojačanjima još se spominju Nicolo Barella iz Cagliarija, Matteo Darmian iz Manchester Uniteda, a nije isključeno da dođe i do zamjene Paola Dybale i Maura Icardija.

Inter već ništa nije osvojio punih osam godina. Posljednji trofej koji je stigao na Giuseppe Meazzu bio je Kup Italije iz 2011. godine, a Scudetto godinu ranije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi