Sve je u znaku Edina Džeke: Poznati sastavi za okršaj Rome i Intera

Dijamant se vratio na Olimpico

Sve je u znaku Edina Džeke: Poznati sastavi za okršaj Rome i Intera

E. Čaušević

Roma i Inter igraju večeras na Olimpicu derbi 16. kola italijanske Serije A.

Inter u Rim stiže nakon tri uzastopne pobjede i želi nastaviti niz i ostati u borbi za prvo mjesto, dok s druge strane Roma ovaj meč dočekuje nakon poraza u prošlom kolu protiv Bologne.

Meč na Olimpicu igra se od 18 sati i sigurno je da će u centru pažnje biti bh. napadač Edin Džeko koji prvi put igra u Rimu protiv Rome nakon što je ljetos napustio ovaj klub.

Džeko je ljetos prešao u Inter gdje igra u fenomenalnoj formi i bit će zanimljivo vidjeti kako će ga dočekati navijači na Olimpicu.

Do početka utakmice ostalo je još oko sat vremena, a Jose Mourinho i Simone Inzaghi su saopštili početne sastave. Ono što je najbitnije jeste da će Džeko protiv dojučerašnjeg kluba igrati od prve minute.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma: Rui Patricio, Smalling, Mancini, Kumbulla, Ibanez, Veretout, Cristant, Vina, Mkhitaryan, Zaniolo, Shomurodov.

Inter: Handanović, D'Ambrosio, Skriniar, Bastoni, Dumfries, Calhanoglu, Brozović, Barella, Perišić, Correa, Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi