Roma je iznijela jasan stav i neće popustiti u slučaju Edin Džeko
(Foto: EPA)

Velika saga se nastavlja

Roma je iznijela jasan stav i neće popustiti u slučaju Edin Džeko

M. Šljivak

Edin Džeko i dalje nosi dres Rome, a tako bi moglo biti i do kraja ugovora 2020. godine.

Iako je bh. dijamant bio na korak od prelaska u redove Intera, pregovori između dvije strane konstantno 'zapinju' i dogovor još uvijek nije postignut.

Roma je spremna prihvatiti zamjenu koja uključuje dolazak Maura Icardija na Olimpico i to je prema navodima Gazzette dello Sport jedina moguća varijanta.

Ugledni italijanski list tvrdi da je rukovodstvo Rome jasno poručilo kolegama iz Intera kako su spremni poslati Džeku na Meazzu za Icardija i doplatu od 30 miliona eura.

Međutim, Icardi je taj koji koči kompletnu stvar. On ne želi u Romu, čeka poziv Juventusa i smatra da bi se do kraja prelaznog roka naredne sedmice mogao priključiti Staroj dami.

To je napravilo veliki problem u realizaciji transfera. Vrlo lako bi se na kraju moglo desiti da Džeko ostane u Romi i da od gotovog transfera na kraju ne bude ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, trener Rome Paulo Fonseca ima jasan stav da neće pustiti da bh. fudbaler ode bez da u klub dođe adekvatna zamjena, a Icardi je sasvim sigurno jedan od fudbalera s kojim bi Roma bila zadovoljna.

Izvjesno je da nas čeka saga o transferu sve do narednog petka kada se završava prelazni rok u Italiji.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi