Roma krenula u ofanzivu: Spremna nova ponuda za Gonzala Higuaina koja će "osloboditi" Edina Džeku

U rimskom klubu su shvatili šta moraju uraditi

Roma krenula u ofanzivu: Spremna nova ponuda za Gonzala Higuaina koja će "osloboditi" Edina Džeku

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain odlučan je da se izbori za minutažu u Juventusu iako u ovom klubu čine sve kako bi ga prodali.

Higuain je igrao u pripremnim utakmicama za Juve i postigao jedan gol, ali to nije bilo dovoljno da se čelnici ovog kluba predomisle i uklone ga s transfer liste.

U Juventusu su i dalje odlučni da Higuain mora ići ili će narednu sezonu provesti na tribinama. Najveći interes za njega pokazala je Roma koja je slala ponude prije nekoliko sedmica, ali je Argentinac to odbio.

Međutim, u rimskom klubu ne žele tako lako da odustanu i spremili su novu ponudu. Corriere dello Sport prenosi da će Vučica krenuti u ofanzivu i dati maksimum da dovedu Higuaina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oni su spremili ponudu od 36 miliona eura, te ugovor prema kojem bi Higuain godišnje zarađivao oko pet miliona eura. Ukoliko dođe do ovog transfera onda je skoro sigurno da će Edin Džeko preći u Inter.

Iz Rome su i ranije govorili da Džeku neće prodati dok ne nađu adekvatnu zamjenu za njega, a čini se da su sada krenuli svim sredstvima po Higuaina kako bi i bh. napadač konačno prešao u klub s Meazze.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi