Lazio novo pojačanje naciljao u Milanu: Rossoneri ostaju bez jednog od najvažnijih igrača?

Rimski klub želi igrača Milana

Lazio novo pojačanje naciljao u Milanu: Rossoneri ostaju bez jednog od najvažnijih igrača?

Eldar Ganibegović

Italijanski mediji pišu da je Lazio novo pojačanje naciljao u Milanu.

Naime, ekipa iz prijestolnice Italije u ljetnom prijelaznom roku želi da angažuej 27-godišnjeg defanzivca Milana Alessija Romagnolija kojem ugovor s Rossonerima ističe na kraju sezone.

Tako bi tim s Olimpica dobio besplatno pojačanje i učinio ga najplaćenijih igračem kluba s godišnjom platom od oko tri i po miliona eura.

Ono što je zanimljivo za Romagnolija jeste to da je dijete Rome, ali da je isticao da je navijač Lazija. Upravo iz Rome je došao u Milan 2015. godine, a jedno vrijeme igrao je i na posudbi u Sampdoriji.

Kao igrač Milana stekao je i status reprezentativca Italije za koju je od 2016. godine do danas odigrao 12 utakmica i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Romagnoli je za Milan upisao ukupno 21 nastup na kojima je postigao gol i upisao jednu asistenciju.

Osim na poziciji stopera, ovaj igrač može po potrebi zatvoriti i poziciju lijevog beka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Ide u klub koji su sad s rezervnim stoperima tukli 4-0?!?!Odličan karijerni potez!Odavno Romagnoli u Milanu ne pruža vrhunske partije,više spor nego brz,živi od stare slave....treba uzeti 2.5 mil šta mu Milan nudi saćekati penziju,vidjeti evrope ,i pronosati ponekad kapitensku traku.Ili,uzeti 3 mil,i odfurati u Lazio.Igra tako da mi je skoro svejedno jeli ostaje ili ide,Milan ima odličnu pokrivenost na stoperima,plus Kalulu,plus pojačanje koje dolazi u Julu,Gabia produžio.Problem je u tome što je u Milanu po ugovoru dogurao do 5.5 mil za sezonu(ovu zadnju)jer je ugovorno plata šila od 3 prema gore po sezoni,i Milan mu nidu 2.5 za produženje.Pa mu malo pored ovih 5.5. .Po učinku....nije ni blizu tih novaca uporedivši ga s kolgama.Ni blizu.Ako mu 2.5 malo...arivederci,ne mislim da će ga iko žaliti kod AC Milana.Nije to više to šta je nekad bilo
2 0
Goran86
Usrecili bi se.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi