"Martinez ne može igrati ono što i Lukaku, ni Džeko ni Correa nisu direktna zamjena za njega"

Italijanski mediji se opet raspisali

"Martinez ne može igrati ono što i Lukaku, ni Džeko ni Correa nisu direktna zamjena za njega"

Eldar Ganibegović

Ljetos je put Chelseaja iz Intera otišao Romelu Lukaku, a na njegovo mjesto iz Rome je stigao naš Edin Džeko. 

Tokom cijele sezone italijanski mediji analizirjau da li je to bio pravi porez Intera, a sada su ponovo odlučili pisati na ovu temu, uzimavši u obzir i Lautara Martineza te Joaquina Correu.

"Čini se da je Inter napravio taktičku grešku tražeći od Lautara Martineza da ove sezone igra kao devetka nakon odlaska Romelua Lukakua", piše  Calciomercato i tvrdi da Argentinac ove sezone nije igrao na svojoj najjačoj poziciji te su zbog toga patile i njegova iforma cijelog tima.

"Lukakuova prodaja Chelseaju tijekom prošloljetnog prijelaznog roka prekinula je učinkovito partnerstvo između Belgijanca i Martineza u kojem je Lukaku vodio napad, a Martinez je više igrao kao drugi napadač", dodaju u tekstu, a onda se dotiču i Interovih pojačanja:

"Niti igrači koje je Inter doveo da pojača napad nakon Lukakuovog odlaska, Edin Džeko i Joaquin Correa, nisu baš bili direktna zamjena za ono što je donio Belgijac. Činilo se da se dio Interovih planova za sezonu temelji na tome da Martinez djeluje više kao golgeter i prijetnja iz kaznenog prostora kako bi se ublažio gubitak Lukakua i kombinovao s kvalitetama ostalih napadača."

"Argentinac je imao pristojnu sezonu iz golgeterske perspektive, iako su njegovi golovi također dolazili u nizovima i imao je neka duga razdoblja loše forme zbog kojih je dobio značajne kritike", dodaje se.

Po mišljenju Calciomercata, to je posljedica greške Nerazzurra kada su se kladili na Martineza da igra kao pravi napadač, a to zapravo nikada nije bila uloga koja njemu u potpunosti odgovara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, bilo kako bilo u napadu Intera, a itekako je dobro, crno-plavi nakon 33 kola se uz utakmicu manje nalazi na drugoj poziciji Serije A sa 69 poena, dva menje od Milana i imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju odbrana titule.

Također, u igri su i za trofej u Kupu jer sutra igraju revanš utakmicu polufinala protiv Milana, nakon što je prvi meč završen bez pogodaka, dok je već osvojen Superkup u januaru mjesecu. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neso
Inter prosle sezone uzeo jedan trofej, a ove se vrlo lagano moze desiti da uzmu tri. Trenutno statisticki najbolji napad, a i odbrana lige, neka analiziraju to.
0 2
pikaboo
O ebo vas Lukaku, ko jos misli da je on klasa napadac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi