Inter položio oružje na Olimpicu, Džeko prema navici

Lazio slavio

Inter položio oružje na Olimpicu, Džeko prema navici

Eldar Ganibegović

U okviru 3. kola Serije A Lazio je s 3:1 savladao Inter.

Imao je rimski tim preko Cire Immobilea dvije sjajne šanse u prvom dijelu, a prednost dolazi u 40. minuti i to preko Andersona koji glavom zabija za 1:0. Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Nakon toga Dumfries pada u kaznenom prostoru Lazija, gosti traže penal, no nakon intervencije VAR-a najstrožija kazna nije dosuđena.

Na otvaranju drugog dijela, nova velika šansa za Immobilea, no nije uspio pogoditi.

Igrala se 51. minuta kada Inter dolazi do izjednačenja. Lautaro Martinez se sjajno izborio za prostor i pogodio za poravnanje rezultata. Gol Argentinca pogledajte OVDJE

Šansa za preokret u 65. minuti. Milan Škriniar je ispratio jedan centaršut i šutirao dobro glavom, ali Provedel brani i spašava svoj tim.

Oglasi

U 75. minuti najljepši momenat na utakmici. Luis Alberto je postigao golčinu za 2:1. Pogledajte OVDJE o čemu se radi. 

Novi gol u mreži Intera u 86. minuti. Pedro se lijepo namjestio i još ljepše pogodio za 3:1. OVDJE pogledajte gol Španca. 

Šansu za novi gol Lazio je imao u nadoknadi preko Cancellierija, ali ostalo je 3:1.

Naš Dijamant Edin Džeko, kao po šablonu, šansu je dobio u 69. minuti kao i u prve dvije utakmice, a večeras mu je svoje mjesto na terenu ustupio Romelu Lukaku.

Lazio je nakon ovog meča prvi sa sedam poena, dok je Inter četvrti s bodom manje. U narednom kolu Inter dočekuje Cremonese, dok Lazio ide u goste Sampdoriji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 3. kolo:

Lazio - Inter 3:1 (Anderson 40', Alberto 75', Pedro 86'; Martinez 51')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj Lazio redovno tambura Intera,u drugom poluvremenu su im bas ocitali lekciju iz fudbala...rekao sam ja da Lukaku nece biti ni sjena onog starog...
10 2
Klicko
Yebi mali šinter
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti