Nakon Ibrinih riječi o kladioničarima svi će se pogledati u ogledalo: "Bio sam i ja u kasinu..."

Govorio je i o Lukakuu

Nakon Ibrinih riječi o kladioničarima svi će se pogledati u ogledalo: "Bio sam i ja u kasinu..."

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović govorio je o nizu tema vezanje za njegovu karijeru u Juventusu, Interu i Milanu, kao i njegove susreta s Fabiom Capellom, Mariom Balotellijem i Romeluom Lukakuom tokom gostovanja u emisiji "Festival Sporta".

Ibrahimović je u nedjelju bio gost govornik na Festivalu dello Sport u Trentu, gdje je izašao na binu kako bi odgovorio na niz pitanja novinara Gazzette dello Sport Luigija Garlanda.

Teme su pokrivale praktično svako poglavlje Ibrahimovićeve karijere sa posebnim fokusom na vrijeme koje je proveo u Serie A.

Njegov prvi trener od preseljenja u Italiju iz Ajaxa bio je Fabio Capello. Ibrahimović je o tadašnjem treneru Juventusa rekao: "Čim sam stigao, rekao mi je da zaboravim sve o Ajaxu. Rekao mi je da imam bolju tehniku od (Marca) van Bastena, ali moje kretanje nije bilo tako dobro.

"U Juventusu sam želio pokazati svijetu ko sam, ali nedostajalo mi je golova. David Trezeguet ih je sve postigao. Na terenu smo dokazali da smo najjači."

Oglasi

Nakon boravka u Torinu, Ibrahimović se preselio u grad Milano kako bi se pridružio Interu, gdje je dijelio svlačionicu s još jednim nevjerojatnim likom Mariom Balotellijem.

"Imao je toliko prilika da iskoristi svoj talent i promijeni svoju budućnost. Ali nikad nije, to je istina."

Godine 2009. Ibrahimović se preselio u Kataloniju kako bi se pridružio Barceloni Pepa Guardiole, no ubrzo je postalo jasno da nije bio pravi tip za ekipu ili, što je još važnije, za tadašnjeg trenera.

"Nije mi bilo lako u Barceloni, trener me htio prodati pod svaku cijenu. Igrali smo protiv Milana i Ronaldinho mi je rekao 'Poslije utakmice pođi s nama'. U tom trenutku je (Adriano) Galliani došao u moju kuću da me ubijedi."

"Imao sam dobar odnos sa Silviom Berlusconijem, dao mi je priliku da se ponovno nasmijem."

Oglasi

Nakon niza daljnjih poteza koji su ga odveli u PSG, Manchester United i LA Galaxy, Ibrahimović se kasnije vratio na San Siro kako bi pomogao Rossonerima do još jednog naslova Serie A. To postignuće je u rangu s najboljim u njegovoj karijeri, smatra Šveđanin.

"Nije bilo superzvijezda", rekao je. "Morali smo igrati utakmicu po utakmicu. Ko je bio spreman ostao je, ostali su otišli. Stvorena je nevjerovatna grupa, najbolja koju sam ikad vidio."

Tokom svoje druge avanture u Milanu suočio se licem u lice s Romeluom Lukakuom dok je Belgijac bio u Interu. Međutim, nema negativnih osjećaja između njih dvojice izvan terena.

"Nažalost, nije bilo te finalne utakmice. Poznavao sam ga i nije bio isti tip kao onaj s kojim sam se borio na terenu. Tada me to iznenadilo, jer on inače nije takav, dok ja jesam", završio je Ibra.

Komentarisao je Šveđanin bh. korijena i novi skandal u italijanskom fudbalu, odnosno povezanost pojedinih igrača sa nelegalnim klađenjem. Među njima je i Sandro Tonali.

Imao je Ibra jasnu poruku kao za mladog Italijana tako i za sve kockare.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Malo znam o ovoj priči, nikad nisam primijetio ništa čudno na njemu. Ali ne treba suditi prije nego što sve saznate."

"Ako je stvarno začaran kockanjem, morate mu pomoći jer je to kao droga. Bio sam i ja kasinu, svako radi sa svojim novcem šta želi. Ali morate razumjeti situaciju", poručio je Ibra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti