Xavi u karijeri nije spominjao suđenje kao večeras: Imao je direktnih izjava, mnogi su bili u čudu
FOTO: EPA

Trener Barcelone je bio ogorčen

Xavi u karijeri nije spominjao suđenje kao večeras: Imao je direktnih izjava, mnogi su bili u čudu

Haris Zilić

Teška noć za navijače Barcelone nakon eliminacije iz četvrtine finala Lige prvaka od PSG-a. Posebno boli jer su u Parizu slavili sa 3:2, međutim večeras su na svom terenu poraženi sa 4:1 i PSG ide u polufinale sa ukupnih 6:4.

Susret je obilježio i crveni karton sa Xavija Hernandeza trenera Barcelone u 56. minuti utakmice.

Xavi je nogom šutnuo reklamu koja je bila ispred četvrtog sudije, a Kovacs mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton i put ka tribinama.

Po završetku meča i nakon eliminacije svog tima Xavi je imao opširnije obraćanje medijima.

"Šta da kažem, crvnei karton Arauja je sve poremetio. Da smo bili izjednačeni na terenu po broju igrača sve bi drugačije bilo", rekao je Xavi i nastavio:

Oglasi

"Ja stojim pri svojim riječima i rekao sam sudiji da je on odlučio svoju utakmicu. Imali smo i mi svojih grešaka, ali neke stvari ne možete tek tako gledati i da samo šutite."

Pohvalio je svoje igrače za odigranu sezonu u Ligi prvaka.

"Naša evropska sezona je gotova, momcima čstitam, dali su sve od sebe u ove dvije utakmice. Ne volim kad komentarišem suđenje, ali večeras sam morao to uraditi."

Xavi nije mogao da još jednom ne spomene sudije i večerašnje suđenje.

"Sve što smo napravili u Evropi ove sezone uništile su sudije večeras", naglasio je trener Barcelone i onda se dotakao i crvenog kartona koji je dobio Araujo.

Oglasi

"Možemo do sutra kalkulisati koja odluka bi bila bolja nakon crvenog kartona. Izveo sam Yamala u tom trenutku, možda je i to bila greška."

Za kraj obraćanja medijima Xavi je kratko rekao šta u konačnici misli da je presudilo na utakmici.

"Nema potrebe sada rzamišljati, razbijati glavu, sve ste vidjeli, karton je prelomio utakmicu i tu je bio sve jasno."

Barcelona se sada okreće španskom prvenstvu koje je također ušlo u sami finiš.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za vikend nas u 32. kolu La Lige očekuje derbi Reala i Barcelone u Madridu. Kraljevi imaju osam bodova prednosti i Barcelona bi eventualnim trijumfom zakuhala malo prvenstvo pet kola prije kraja jer bi prišla realu na pet bodova.

U slučaju trijumfa Reala pa čak i remija prvenstvo bi vjerovatno bilo skoro pa odlučeno kada je u pitanju borba za titulu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Ti ne volis pricati o sudijama???? A smradu, ****aru katalonski pricate o sudijama svaki dan
4 1
Sioux1921
Ko o cemu ***** o postenju
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti