Ronalda su pitali da li je Džeko "taj", on nije imao dilema!

Tuttosport tvrdi da je Portugalac za transfer bh. napadača

Ronalda su pitali da li je Džeko "taj", on nije imao dilema!

Edmir Škorić

Nije isključeno da bh. reprezentativac Edin Džeko do početka nove sezone postane igrač Juventusa.

Andrea Pirlo je odlučio da prije svega dovede jednog konkretnog gol igrača u Juventus. Gonzalo Higuain može da ide, potrebna je nova devetka, a navodno je Džeko jedna od glavnih želja novog trenera Stare dame.

Stara dama Džeku vidi kao 'jeftino' rješene, igrača koji bi svojim golovima mogao da stvori razliku, ali i da uveliko rastereti Cristiana Ronalda u fazi napada. Tuttosport donosi jutros nove informacije i opet se tiču Džeke i same priče oko transfera u Juventus.

Naime, list sa sjedištem u Torinu ide toliko daleko da tvrdi kako je Ronaldo "dao zeleno svjetlo" za transfer Džeke. U prevodu, Portugalac je klminuo glavom kada je upitan da li bi Džeko trebao biti "taj". Ronaldo se složio s idejom Pirla i uprave, uvjeren da će mu Džeko biti pravi partner.

Osim Džeke Juve se zanimao za Raula Jimeneza iz Wolverhamptona, bio je u opticaju i Milik iz Napolija, koji je sada ipak zamišljen više kao zamjena Džeki na Olimpicu, a Dijamant bi mogao put Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pisali su mediji da supruga Amra ne planira da mijenja destinaciju jer je sretna u Rimu, ali cijela priča bi mogla tek da se zakuha, posebno ako se uzme u obzir da Juve uvijek dobije ono što želi, a sada uistinu želi Bosanca koji je svojim golovima godinama unazad dokazao da je jedan od najboljih svjetskih napadača.

Džeko, koji je u martu napunio 34 godine, u Romi je već pet godina, a u Seriji A je u 172 meča postigao 78 golova uz 35 asistencija. Prethodno je igrao u Manchester Cityju i Wolfsburgu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi