Bio je čarobnjak na terenu, a sada bježi od zakona: Policija nema informaciju gdje se krije
FOTO: EPA

Sumnjiči se za prevaru

Bio je čarobnjak na terenu, a sada bježi od zakona: Policija nema informaciju gdje se krije

Haris Zilić

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho nalazi se u velikim problemima. Naime, bivši fudbaler Barcelone je osumnjičen za prevaru sa kriptovalutama i prijeti mu zatvorska kazna.

Firma "18K" koja je u vlasništvu Ronaldinha pod istragom je brazilskog tužilaštva i suda zbog određenih prevara u radu sa klijentima.

Ronaldinho je dva puta bio pozivan na saslušanje, ali se nije javljao na telefon.

Tužioci su zatražili od suda da se Ronaldinhu zabrani napuštanje zemlje tokom istrage i da mu se oduzme pasoš.

Nakon odbijanja poziva tamošnji mediji prenose vijest da je policija izbršila pretres Ronaldinhove kuće. Prvo su imali namjeru da uhapse Barzilca, ali nisu ga našli kod kuće.

Oglasi

Bivši reprezentativac Brazila pobjegao je i niko ne zna gdje se trenutno krije. Policija je izdala potjernicu i nadaju se da će Ronaldinha što prije pronaći i dovesti na saslušanje.

Nije prvi put da se Ronaldinho suočava sa zakonom.

Prije dvije godine u Paragvaju je s filsifikovanim dokumentima pokušao da uđe u ovu državu, a policija ga je uhapsila ubrzo nakon toga.

Brazilac je nekoliko mjeseci proveo u zatvoru i bez sumnje to je za njega bio najteži period u životu. Ronaldinho je proglasio bankrot, a bilo je objavljeno da na bankovnom računu ima svega nekoliko dolara.

Međutim, nakon izlaska iz zatvora Ronaldinoh je brzo oporavio biznis, firma je krenula s radom, rasla je iz dana u dan, a čini se da je opet bilo dosta administrativnih propusta i krđenja zakona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti