Ko i šta je pravi Ronaldo najbolje pokazuje potez mlade zvijezde Reala

Nevjerovatno koliko ga cijene

Ko i šta je pravi Ronaldo najbolje pokazuje potez mlade zvijezde Reala

A. Čaušević

Svaka zemlja ima svog fudbalskog idola. Igrača kojeg idealizira cijela nacija i istinski je heroj za mnoge mališane i pravi sportski idol. Međutim, generalni dojam je da niti jedan as nema toliku popularnost kao Ronaldo da Lima. 

Brazil je odlično počeo Svjetsko prvenstvo. Ostvarene su dvije pobjede bez primljenog gola. Prvo je pala Srbija(2:0), a zatim i Švicarska(1:0) za osiguran prolazak dalje poslije prva dva kola.

U Kataru se nalazi i Ronaldo da Lima, čovjek zbog kojeg su mnogi današnji reprezentativci i počeli igrati fudbal i jednog dana željeli biti kao on.

Ovaj 46-godišnjak je već desetak godina u penziji, ali njegovi potezi, majstorije i golovi su poprimili epitet bezvremenskih i sigurno se smatra jednim od najboljih igrača ikada.

Ko je i šta pravi Ronaldo u svijetu fudbala najbolje pokazuje scena poslije utakmice protiv Švicarske kada je čuveni napadač intervjuisao Rodryga.

Oglasi

Naime, kada je razgovor završen mladi fudbaler Reala je po koljenima dodirnuo svog heroja kako bi pokupio nešto magije. Bio je to sujevjeran potez koji je nasmijao i samog Ronalda.

"Idi po sve, sretno. Cijeli Brazil navija za vas", poručio je Ronaldo 21-godišnjem napadaču koji igra odlično.

Sa 15 golova na četiri svjetska prventva te dvije zlatne medalje Ronaldo se smatra najboljim napadačem ikada. Izgubio je i finale 1998. godine od Francuske. 

[twitter]https://twitter.com/ChampionsTV_/status/1597462084660662272[/twitter]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dva puta je tokom svoje karijere osvajao Zlatnu loptu. Prvi put kao 21-godišnjak 1997. godine, te drugi put 2002. godine nakon osvojenog Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji.

Zbog ozbiljnih problema sa koljenima zbog čega je jedne prilike pauzirao skoro godinu nikada nije dosegao svoj maksimum i pitanje je gdje bi mu bio kraj da je imao uslove kao današnji fudbaleri.

Top Komentari

King_Kenny
...igracina...sjecam se da smo kao djeca na SP 1998.svi u ulici navijali za Brazil i Ronalda,za Francusku aosolutno niko...bio je jedan mali sto je za Italiju navijao jer je tamo bio u izbjeglistvu i sa njim se niko nije htio druziti jer je bio cudan,cuj za Italiju navija pored Brazila...a za Panini slicicu Ronalda se davalo i po 100 drugih slicica...danas ova djeca ne znaju ni da se igra SP...
1 2
C.Banks
Pravi i jedini Ronaldo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi