Jurgen Klopp odlazi, ali dogovoren je povratak kreatora moćnog Liverpoola
Povratak nekadašnjeg sportskog direktora Redsa nakon dvije godine (Foto: Peter Byrne / AP / Pixsell)

Edwards u novoj ulozi

Jurgen Klopp odlazi, ali dogovoren je povratak kreatora moćnog Liverpoola

Midhat Šljivak

Navijači Liverpoola imaju velikog razloga za zadovoljstvo. Iako Jurgen Klopp odlazi na kraju sezone u klub se vraća čovjek kojeg mnogi smatraju za kreatora moćnog Liverpoola - Michael Edwards.

Fenway Sports Group koja je vlasnik Liverpoola obradovala je navijače Redsa. Nakon dvije godine u klub su vratili nekadašnjeg sportskog direktora Michaela Edwardsa.

Edwards će imati ulogu šefa fudbalskih operacija. Nadzirat će rad sportskog sektora, naročito Richarda Hughesa koji će preuzeti mjesto sportskog direktora.

Iz FSG-a su prezadovoljni što je Edwards odlučio da prihvati ponudu da se vrati u klub: "Michael je jedan od najvećih talenata ovog posla u svijetu fudbala. Svi smo uzbuđeni što smo osigurali njegove usluge", rekao je prvi čovjek FSG-a Mike Gordon i dodaje:

"Kao organizacija konstantno težimo ka napretku naših fudbalskih operacija. Ne postoji bolja osoba da vodi ovaj proces", istakao je.

Oglasi

Ovaj 44-godišnjak tako će pokrenuti novu eru na Anfieldu. Ovog puta kreće bez Jurgena Kloppa koji je odlučio otići iz kluba nakon devet godina. Ipak, navodi se kako neće učestvovati direktno u odlukama koje će ići u ruke Hughesa.

Edwards je zahvalio klubu na povjerenju i uzbuđen je što je na novom radnom mjestu.

"Veoma sam zahvalan cijeloj ekipi iza FSG-a i na prilici da budem dio njihovog tima. Iskazali su veliku želju da ponovo rade sa mnom. Ovo ne uzimam zdravo za gotovo, posebno kada se zna kakve rezultate postižu u sportskom i poslovnom svijetu", istakao je Edwards.

Michael je završio sve velike poslove Redsa u prethodnim godinama. Doveo je igrače koji su na Anfieldu postali velika imena svjetskog fudbala, a među njima su Mohamed Salah, Virgil Van Dijk, Sadio Mane i mnogi drugi...

Oglasi

Ipak, 2022. godine je odlučio napustiti klub. Bio je van fudbala dvije godine, a sada se vraća u ulozi koja je nešto drugačija, no sigurno je da će biti veoma bitan faktor za Redse i stvaranje novog tima bez Jurgena Kloppa.

Odbio je Edwards sve ponude za poslove drugih bogataša. Mnogo je onih koji su ga željeli postaviti na mjesto sportskog direktora, no on se vratio u klub koji voli i imat će još bitniju ulogu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Edwards je od 2011. godine radio na Anfieldu. Impresionirao je ljude iz kluba nevjerovatnim znanjem i pet godina je radio u skauting službi, prije nego što će 2016. godine dobiti poziciju sportskog direktora.

Tu se snašao fenomenalno. Odradio je brojne vrhunske transfere, Liverpool se vratio na vrh engleskog i evropskog fudbala, a Edwards je stekao status jednog od najboljih sportskih radnika na svijetu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi