Rukometašice Hrvatske i Crne Gore na EP

Kvalifikacije za EP

Rukometašice Hrvatske i Crne Gore na EP

Adnan Beganović

Dva kola prije kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, rukometašice Hrvatske i Crne Gore osigurale su nastup na istom.

U 4. kolu kvalifikacija Hrvatska je u Čakovcu pobijedila Makedoniju (36:23), te tako osigurala nastupa na Evropskom prvenstvu, dok je Crna Gora slavila u Slovačkoj (32:27) i na taj način je iz trećeg pokušaja po prvi put osigurala nastup na jednom velikom takmičenju.

Veoma bitno je istači da naša reprezentacija nije niti prijavljena za ove kvalifikacije, što dovoljno govori o odnosu prema ženskom rukometu i problemima u kojima se isti nalazi.

Tabela grupe 6:
Rusija 7, Crna Gora 7, Slovačka 2, Poljska 0

Tabela Grupe 7:
Hrvatska 8, Holandija 5, Makedonija 3, Litvanija 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.