Zmajevi stigli u Rumuniju: Petev govorio o velikom problemu, najavljena igra na pobjedu
Foto: N/FSBiH

Press konferencija našeg tima

Zmajevi stigli u Rumuniju: Petev govorio o velikom problemu, najavljena igra na pobjedu

E. Ganibegović

Zmajevi sutra završavaju nastup u grupi 3 B divizije Lige nacija.

Prvo mjesto obezbijeđeno je pobjedom protiv Crne Gore prije dva dana i rasterećeni smo stigli u Bukurešt gdje nas čeka jako poljuljan protivnik.

Rumuni na posljednjem mjestu imaju četiri boda, bod manje od Finske, pa im protiv Zmajeva treba pobjeda uz remi ili pobjedu Crne Gore. Također, odgovara im i remi protiv nas, pod uslovom da Crnogorci u Podgorici savladaju Fince.

Bez obzira na sve, na press konferenciji koja je održana prije treninga koji upravo traje, selektor Ivaylo Petev i napadač Smail Prevljak najavili su igru na pobjedu. Podsjetimo, upravo je Prevljak u junu postigao jedini gol u pobjedi protiv Rumunije.

"Naravno da je cilj da pobijedimo i drago mi je što i igrači tako razmišljaju. Osigurali smo prvo mjesto u grupi i atmosfera u ekipi je odlična. Sutra će dobiti priliku oni koji su manje igrali do sad, ali nema kalkulacija jer želimo nova tri boda. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Rumunija ima dobre igrače, to smo vidjeli i u Zenici. Sve nam to govori da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu u lijepom ambijentu", rekao je selektor pa dodao:

"Naravno da sam ponosan na igrače, na ono što su postigli u proteklom periodu. To su odlični momci i veliki profesionalci. Došao je i rezultat i svi smo sretni zbog toga. Što se tiče formacije u kojoj ćemo nastupiti, imam nekoliko ideja pa ćemo vidjeti.

Na pitanje kako komentariše teren na stadionu Giulesti koji nije u idealnom stanju što je svakako veliki problem, Petev je odgovorio: "Kakav god da je teren, isti je i njima i nama. Imaćemo iste uslove za igru."

"Tačno da smo riješili sve i osigurali prvu poziciju, ali svaka utakmica za reprezentaciju nam je značajna. Dat ćemo svoj maksimum da ostvarimo pobjedu i da završimo ovaj ciklus bez poraza. Neće biti laka utakmica, Rumuniji treba pobjeda. Međutim, mi smo došli da se pokažemo i igrat ćemo na pobjedu. To je naš cilj", istakao je Prevljak.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Kroz ovaj ciklus smo vidjeli da imamo svijetlu budućnost, mlađi igrači su se istakli i stvorila se pozitivna energija energija. Trebamo ostati na zemlji i nastaviti ovako raditi. Boriti se svi za jednog i rezultati sigurno neće izostati", dodao je. 

Utakmica Rumunija - Bosna i Hercegovina igra se sutra od 20:45 prema centralnoevropskom vremenu. 

Top Komentari

SarajFK
Veliki problem za rumune jer nece igrati cupavac miralem i pijandura djeko. Jos ako kroner sehic otpane, dozivjece rumuni katastrofu.
1 7
Medo-Brundo
Pa koji problem?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi