Ruski TV voditelj šokirao svijet onim što je rekao o Lewandowskom i Poljacima

"Ovo govorim u svoje ime"

Ruski TV voditelj šokirao svijet onim što je rekao o Lewandowskom i Poljacima

E. Škorić

Ruska invazija na Ukrajinu pogodila je Evropu i svijet, a Rusi su pogođeni raznim sankcijama i mjerama uz nadu da će svoje vojne trupe povući iz susjedne zemlje.

Iako sankcije traju sedmicama, Rusi ne odustaju od svojih namjera, a rat i dalje traje. Mjere su osjetili i ruski sportisti. Reprezentacija Rusije suspendovana je iz svih takmičenja, baš kao i svi ruski timovi, ne samo nogometni već i košarkaški, rukometni, odbojkaški, a trpe i individualno sportisti poput tenisera ili atletičara.

Robert Lewandowski, napadač Bayerna i reprezentacije Poljske, među mnogima je koji je osudio ruski napad. Jednom se ruskom TV voditelju to očito niej dopalo, pa je izgubio živce i svoje ogorčenje javno izrazio na televiziji.

"Ovo govorim u svoje ime, program nema veze s tim. Želim da poljska reprezentacija bude najveći promašaj Svjetskog prvenstva, uključujući i Lewandowskog. Vi ste odvratna stvorenja" , riječi su Antona Animisova, koji je izravno emitiran na jednoj od ruskih televizija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Frustrirani voditelj nije sankcionisan za ono što je uradio, ali na njegovu žalost, Poljaci s Lewandowskim igraće na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon pobjede nad Švedskom u finalu baraža, dok će Rusi ostati uskraćeni za nastup na Mundijalu zbog spomenutih sankcija.

Inače, Poljska je jedna od zemalja koja je najviše pomogla Ukrajini u ovim teškim vremenima, što kroz primanje višemilionskog broja izbjeglica, što kroz slanje humanitarne pomoći, ali i oružja kojim se Ukrajinci evo više od mjesec dana brane od ruskog okupatora.

Top Komentari

Uranija
Ovaj je mala maca za ristu i ostale mu kolege
2 0
Mingiling
Samo sode bikarbone na upaljene desne
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi