Sa djetetom na leđima bježao od baklje i spašavao živu glavu
Foto: StarSport

Svi problemi navijačkog divljaštva na jednoj slici

Sa djetetom na leđima bježao od baklje i spašavao živu glavu

Dešavanja sa susreta Partizana i Crvene zvezde više su ličila na rat, nego na fudbalsku utakmicu u kojoj bi publika, valjda, trebala uživati.

Dovesti dijete na tribinu na balkanskim stadionima predstavlja strašan rizik posebno kada se igraju veliki derbiji, a jedan navijač Partizana je vjerovatno dobro zažalio zbog toga što je odlučio povesti sina na meč.

Na kraju je dobro i prošao jer su posljedice mogle biti katastrofalne. Fotografija koju možete vidjeti prikazuje čovjeka koji bježi od baklje sa djetetom na leđima i ona ukratko dočarava sve probleme navijačkog divljaštva karakterističnog za balkanske prostore, posebno Srbiju.

Divljanje na tribini i sukob zaraćenih frakcija navijača Partizana mogao je lako odnijeti i ljudski život, jer je 20-ak navijača izvedeno, tačnije izbačeno sa tribine u takvom stanju da ih ni rođena majka ne bi prepoznala.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Osim batina, neki su prošli i sa opekotinama od baklji, većina je bila skinuta do pojasa a neki i potpuno goli i isprebijani, dok ih nije preuzela srbijanska žandarmerija koja je, čini se, zakasnila s reakcijom jer je sukob trajao dobrih desetak minuta.

Nesvakidašnji navijački neredi sa beogradskog derbija popraćeni su širom svijeta uz naslove kao što su: "Erupcija nasilja", "Krvava bitka", "Najhaotičniji derbi na svijetu"...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi