Šabanadžović: Prezime mi u nekim situacijama pomaže, u nekim i ne

Zmajevi se spremaju za Italiju

Šabanadžović: Prezime mi u nekim situacijama pomaže, u nekim i ne

S. Mlaćo

Anel Šabanadžović je jedan od mladih igrača na spisku selektora Dušana Bajevića, koji će na ovom okupljanju imati priliku da se nametne i eventualno upiše prvi nastup za “A” tim.

U Kampu je uglavnom u društvu kolega iz mlade reprezentacije a o pozivu za seniorsku selekciju kaže:

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovdje jer je san svakog igrača da jednog dana nastupi za reprezentaciju svoje zemlje. Dobio sam priliku i trudiću se da je opravdam”.

Koliko ti činjenica da nosiš prezime koje je u fudbalskim krugovima cijenjeno pomaže u karijeri?

“U nekim situacijama mi pomaže u nekim i ne. Ne obazirem se mnogo na to, želim da sam gradim svoj put i karijeru. Normalno je da imam podršku oca i porodice ali ako ja nisam spreman da naporno radim i treniram onda mi ništa neće pomoći da ostvarim karijeru kakvu želim.”

Protekao je prvi dan priprema kakvi su utisci?

“Nevjerovatan je osjećaj biti sa svim tim vrhunskim igračima koje sam do sada samo gledao a evo imam priliku da treniram i budem u društvu zajedno sa njima. Zaista se lijepo osjećam, svi su nekako opušteni i atmosfera je dobra. Naravno, mnogo mi je lakše uklopiti se jer imam ovdje i kolega iz mlade reprezentacije”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Očekuješ li možda da dobiješ priliku da zaigraš u nekoj od narednih utakmica?

“Bio bih svakako presrećan i sigirno bih imao neku pozitivnu tremu na početku. Ipak, moje je da se maksimalno trudim a prilika će doći, ako ne sada onda u budućnosti sigurno.”

Top Komentari

amarosim
Ljubi ga tajo..
11 0
Miky007
Jad i cemer, eto to smo mi! Da Bog da se nikad ne plasirali nigdje!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi