Talentovani golman Salko Hamzić potpisao za RB Salzburg!
Talentovani golman dobio ugovor (Foto: RB Salzburg)

Prvi profesionalni ugovor

Talentovani golman Salko Hamzić potpisao za RB Salzburg! · Zvanično

M. Šljivak

Talentovani golman Salko Hamzić (17) potpisao je profesionalni ugovor s austrijskim velikanom RB Salzburgom. Ugovor je potpisan do juna 2027. godine.

Salko Hamzić od danas je zvanično profesionalac. Potpisao je prvi ugovor s RB Salzburgom koji važi do ljeta 2027. godine.

"Talentovani golman Salko Hamzić potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s RB Salzburgom. Ugovor je potpisan do 30. juna 2027. godine", saopšteno je iz Salzburga uz dodatak:

"17-godišnjak dolazi iz naših mlađih kategorija. Nastavit će braniti za mladi tim u UEFA ligi i na posudbi u ekipi Lieferinga."

Oglasi

Mladi čuvar mreže trenutno je član omladinskih selekcija Austrije. Na njega u budućnosti ozbiljno računaju što je potvrđeno prije nekoliko mjeseci kada ga je selektor Ralf Rangnick uvrstio među igrače koje će pratiti u narednom periodu.

"Selektor nacionalnog tima Ralf Rangnick ga želi u A selekciji u budućnosti", piše LAOLA1.

Salko Hamzić je rođen u Austriji 17. septembra 2006. godine. Porijeklom je iz sela Jajići kod Kalesije, a prošao je sve omladinske selekcije austrijskog velikana.

Hoće li u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine ili će ostati vjeran zemlji u kojoj je rođen ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Treba istaći da je mladi čuvar mreže pozivan na okupljanja kadetskih selekcija Bosne i Hercegovine, no nikada nije nastupio u nekoj zvaničnoj utakmici za mlade bh. selekcije.

Debi za U18 selekciju Austrije upisao je u novembru prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Finske.

Top Komentari

Hanibal
Onaj Konj sto na svaki tekst reaguje i vrijeda Bosnjake hem je totalno nepismen, hen je obicna ubleha. Bosnjacko i opcenito muslimansko ime Salko je cesto kod Bosnjaka. To je skracena verzija od imena Salkan, kao sto je Meho skraceno ime od Mehmed, Suljo od Sulesman itd.
3 0
FahrudinKonjHodzic
joj imena salko hahaha mogloe salem ljefe je al salko hahahahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi