Zbog čega velikim rivalima Sarajeva odgovara da Bordo tim osvoji Kup Bosne i Hercegovine?

Završnica najmasovnijeg takmičenja

Zbog čega velikim rivalima Sarajeva odgovara da Bordo tim osvoji Kup Bosne i Hercegovine?

A. Beganović

Danas i sutra na rasporedu su prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Voljom žrijeba odlučeno je da u polufinalu snage odmjere Borac i Klis, te Sarajevo i Tuzla City.

Jasno je da Borac u dvomeč sa federalnim drugoligašem ulazi kao apsolutni favorit te da će se najvjerovatnije plasirati u finale, dok se mnogo više uzbuđenja očekuje u dvomeču Sarajeva i Tuzla Cityja.

Bordo ekipa je na dobrom putu da odbrani titulu prvaka BiH i može se reći da je već osigurala izlazak na evropsku scenu, dok Tuzla City po tom pitanju u prvenstvu za sigurnim izlaskom u Evropu devet kola prije kraja zaostaje šest bodova.

Upravo zbog toga se može očekivati da izabranici Husrefa Musemića daju svoj maksimum pa i više od toga u dvomeču sa Sarajevom, koje će igrom slučaja imati navijače u redovima svojih ljutih protivnika, odnosno u trenutno slabije plasiranim ekipama od njih na tabeli, a koje se bore za izlazak na evropsku scenu.

Prolazak Sarajeva u finale i osvajanje najmasovnijeg takmičenja značio bi i da će četvrtoplasirana ekipa u prvenstvu igrati evropske utakmice u narednoj sezoni, dok bi u slučaju da Kup osvoje Borac, Tuzla City ili Klis stvari mogle biti bitno drugačije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ukoliko bi Kup osvojili Borac ili Tuzla City, a prvenstvo okončali ispod 4. mjesta onda četvrtoplasirani ne bi išao u Evropu. U slučaju da Klis osvoji Kup, također bi samo tri prvoplasirane ekipe iz prvenstva stekle pravo nastupa u Evropi.

Zato je bez obzira na rivalitet, Željezničaru, Zrinjskom, Širokom Brijegu, Veležu, pa i Borcu u "interesu" da se Sarajevo domogne finala, a onda i osvoji Kup (svima osim Borcu koji će vjerovatno igrati finale).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzondzy
Odgovara i da Borac osvoji duplu krunu hehe
4 11
Sarbit2019
Kmecavci pljuju po F.K. Sarajevo ,a sada se saginju na doljnu pipu da ga poflautaju F.K. Sarajevo da ima jos jedno mjesto u Evropi.Kup dajemo Husrefu da mu se oduzimo za sve Mahanje ostalim.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi