Sarajevo treba prodati Varešanovića, ali ne za "siću"

Dal vrijedi više od 250.000 eura

Sarajevo treba prodati Varešanovića, ali ne za "siću" · Komentar

A. Beganović

FK Sarajevo dobio je ponudu od Olimpije za Dala Varešanovića. Vrijedna je 250.000 eura. Rekli bismo malo, Varešanović vrijedi više. No, u nezavidnoj je situaciji, kako on, tako i klub jer otac, koji nije u dobrim odnosima sa najvatrenijim navijačima, mu je trener. Zato se i postavlja pitanje da li ga Sarajevo treba prodati za 250.000 eura?

Prvak Slovenije, Olimpija, prema informacijama slovenačkih medija, poslala je službenu ponudu na adresu FK Sarajevo za Dala Varešanovića vrijednu 250.000 eura.

Čekaju u Olimpiji odgovor iz Titove 38/b. Da li će Sarajevo prihvatiti ponudu? Pitanje je na koje pored Olimpije odgovor s mnogo nestrpljenja čekaju i navijači ovog kluba.

Vjerovatno odgovor još uvijek ne znaju ni čelnici Sarajeva. U dilemi su, iako prema našem mišljenju ne bi trebali biti. Odgovor bi trebao glasiti: "Hvala, naš fudbaler za kojeg ste zainteresirani vrijedi mnogo više. Otvoreni smo za pregovore ali vašu ponudu ne prihvatamo".

I vrijedi. Bez obzira što igra u ligi koja nije na cijeni i iz koje je fudbalera prodati za par stotina hiljada eura veliki uspjeh. Da Varešanović igra u Slaven Belupu, Olimpija se ne bi usudila poslati ovakvu ponudu. To je tako, sviđalo se nama ili ne?

Ipak, Varešanović vrijedi mnogo više od ponuđenog i njegovom prodajom za "siću" izgubilo bi Sarajevo, ali i bosanskohercegovački klupski fudbal u cijelini.

Oglasi

Ako smo za "siću" spremni prodati ponajboljeg mladog fudbalera lige, koji je prošao školu Liverpoola i koji poprilično dobro može igrati na više pozicija, onda nas ne treba čuditi što na adresu naših klubova stižu tako mizerne ponude.

Varešanović je trenutno najefikasniji vezni fudbaler lige sa sedam postignutih pogodaka. Pored igračkih kvaliteta pokazao je i da je igrač sa karakterom. Nije lako igrati u timu u kojem vam je otac trener. Pogotovo, ukoliko trener, u ovom slučaju i njegov otac, nije u dobrim odnosima na najvatrenijim navijačima. A, da se ne lažemo, Mirza i oni najvatreniji navijači Sarajeva nisu u ljubavi.

I normalno je da je u takvoj situaciji najveća žrtva upravo Varešanović mlađi. Svaki njegov potez na terenu se gleda sa posebnom pažnjom. Njegove igre, kako loše, tako i dobre, povezuju se sa trenerom.

Niije lako to izdržati. Sasvim sigurno da takva situacija utiče na samog fudbalera. Ipak i pored toga, Dal je pokazao da ima kvalitet, pokazao je da je trenutno ponajbolji mladi fudbaler u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, takvi, pa i kada se radi o Premijer ligi, vrijede više od 250.000 eura. Zato se iz Sarajeva trebaju zahvaliti Olimpiji. Poručiti im da su otvoreni za razgovore, no da je njihova ponuda podcjenjivačka.

Dalu, zbog svega gore napisanog, pa i Sarajevu, je najbolje da se transfer realizuju. Da li u Olimpiju ili negdje drugo, vjerovatno u ovom trenutku nije ni važno. No, ipak, igrač njegovih kvaliteta ne smije biti prodan za "siću".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Koliko Vam je narkoman platio za ovaj clanak?
3 6
Drakulaaa
Hahahaha sica za ovu picajzlu, faj ba... Treba se nabit nogom ako je istina i objerucke prihvatit...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi