Samo čudo može "oduzeti" titulu Napoliju!

Nova sigurna pobjeda

Samo čudo može "oduzeti" titulu Napoliju!

E. Oštraković

Napoli je ove sezone jednostavno nezaustavljiv i potrebno je da se desi veliko čudo da oni ove sezone ne budu prvaci Italije.

Oni su danas u okviru 23. kola gostovali kod Sassuola, te su upisali novu pobjedu, koja je došla dosta lakše od očekivanog.

Sassuolo je ekipa koja je znala pomrsiti planove brojnim većim ekipama, ali Napoli to danas nije dopustio, te su upisali pobjedu od 0:2.

Prvo poluvrijeme prošlo je u apsolutnoj dominaciji Napolija, koji je već nakon malo više od pola sata igre imao prednost od dva gola.

Prvi gol viđen je u 12. minuti kada je Olivera asistirao, a gol za vodstvo gostujuće ekipe postigao je fenomenalni Kvaratskhelia.

U 33. minuti bilo je 0:2, a na kraju se ispostavilo da je upravo to konačan rezultat ove utakmice. Rrahmani je upisao asistenciju, a Osimhen je pogodio.

Oglasi

Domaća ekipa je uspjela postići gol u 41. minuti, ali je nakon konsultacija sa VAR-om poništen zbog nedozvoljene pozicije Laurientea.

Napoli je u drugom poluvremenu igrao baš onoliko koliko im je trebalo da zadrže prednost koju imaju, te upišu sigurnu pobjedu.

Iz kola u kolo prednosta Napolija samo raste. Sada imaju utakmicu više od ekipa koje se bore sa njima, ali imaju i 18 bodova više od drugoplasiranog Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Samo pravo čude može spriječiti Napoli da ove sezone postane prvak Italije. Sa druge strane Sassuolo nije u dobroj poziciji.

Oni se nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda, a imaju sedam bodova više od Verone koja je 18. mjestu koje vodi u niži rang takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi