Sastanak o novom selektoru početkom decembra

Prosinečki više nije trener Zmajeva

Sastanak o novom selektoru početkom decembra · Saznajemo

A. Čaušević

Baš kao i Robert Prosinečki tako će i njegov nasljednik biti izabran na prijelazu između dvije godine. 

Prosinečki je na klupu Zmajeva izabran početkom januara 2018. godine nakon što je u decembarskom fotofinišu "pobijedio" Amara Osima.

Dvije godine kasnije, ponovo u decembru, past će odluka i o novom selektoru reprezentacije BiH, 13. po redu, ukoliko neko od prethodnih ne pristane na novi angažman.

Izvršni odbor NFSBiH donio je odluku o sporazumnom raskidu saradanje sa Prosinečkim nakon neuspješnih kvalifikacija i izostanka direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Kako SportSport.ba saznaje sastanak o izboru novog selektora bit će održan početkom decembra nakon što je predsjednik Saveza Elvedin Begić obavio telefonski razgovor sa članovima Stručne komisije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Stručnu komisiju koja predlaže kandidate i daje svoje mišljenje o svakom ponaosob čine Munir Talović, Sead Kajtaz, Dušan Bajević i Zvjezdan Misimović.

Zmajevi će u play-offu za odlazak na Evropskog prvenstva igrati 26. marta protiv Sjeverne Irske. S obzirom na pritisak i očekivanja javnosti ko god pristane da naslijedi Prosinečkog zna da preuzima "vrući krompir".

Top Komentari

Rajvosa2019
Da nece mozda Bakira I. , sa Begicem je u talu? Sebiju bi mu ja zego za 1000 meda , a za 2000 meda moze i Baki da gleda
6 3
malcolmX
kad će sastanak o novom savezu???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti