Sve sluti na prevaru: Svlačionica je pokazala u koliko užasnim uslovima se presvlače Brozović i CR7

Saudijci još trebaju napredovati

Sve sluti na prevaru: Svlačionica je pokazala u koliko užasnim uslovima se presvlače Brozović i CR7

Admin Čaušević

Jedan detalj je pokazao da je saudijski fudbal još miljama daleko od Liga petice. Sve se desilo prije utakmice Al Fateh - Al Nassr koju su gosti riješili u svoju korist rezlutatom 0:5.

Susret se igrao na stadionu Prince Abdullah Bin Jalawi u gradu Al Hasa i pokazao je sve nedostatke saudijskog fudbala.

Obično su detalji koji čine razliku između vrhunskog nivoa fudbala i ostatka svijeta, a upravo je detalj iz gostujuće svlačionice pokazao užasne uslove za neke od najvećih svjetskih zvijezda.

Naime, fudbaleri poput Cristiana Ronalda, Sadia Manea i Marcela Brozovića su bili primorani da se presvlače na, vjerovali ili ne, svećanim stolicama.

Dresovi fudbalera Al Nassra kao i ostatak opreme su bili poredani na stolici, dok je dio završio na podu u kesama.

Oglasi

Ronaldo, Mane i Brozović su naučili da prije i poslije mečeva uživaju u maksimalno komforu u svlačionicama što im to za sada Saudijci ne mogu priuštiti, barem ne svi.

Poznato je da kraljevska porodica preko PiF fonda finansira četiri kluba, a to su osim Al Nassra, još Al Ahly, Al Hilal i Al Ittihad, dok ostalim posvećuje malo pažnje.

Utakmica na stadionu Prince Abdullah Bin Jalawi je pokazala da je jaz između onih favorizovanih klubova i ostatka lige i dalje ogroman kako sportskom tako i infrastrukturnom smislu.

Inače, Ronaldo je protiv Al Fateha kompletirao hat-trick, ukupno 63. u karijeri, a ono što je posebno impresivno čak 33. nakon što je proslavio svoj 30. rođendan.

"Ponavljam i ponavljat ću da će prvenstvo Saudijske Arabije biti jedno od najboljih na svijetu", rekao je Portugalac nakon meča.

Ipak, scena iz svlačionice je pokazalo da Saudijcima treba još mnogo kako bi dostigli Lige petice gdje fudbaleri imaju savršene uslove za rad.

Top Komentari

King_Kenny
...mene da placaju 10 000 mjesecno ja bi se u ****ima presvlacio...a njih placaju po desetak miliona mjesecno i treba im biti tesko presvlaciti se na stolici?...stvarno su ih za*ebali...
2 1
user1676286668
100 milki godišnje bi od kuće dolazio obučen na utakmicu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti