Širom Argentine spremaju veliko slavlje, neće se slaviti jedino u rodnom gradu selektora Scalonija

Zbog nedavne nesreće

Širom Argentine spremaju veliko slavlje, neće se slaviti jedino u rodnom gradu selektora Scalonija

Edmir Škorić

U Argentini se s nestrpljenjem čeka nedjelja i veliko finale Svjetskog prvenstva u Kataru, te je veći dio zemlje već spreman za slavlje kojem se nadaju.

Argentinci žele treći naslov svjetskog prvaka nakon 1978. i 1986. godine. Dugo se čeka na trofej, ali u Argentini vjeruju da je vrijeme za to, posebno jer imaju razigranog Lionela Messija.

Francuska kao aktuelni prvak svijeta ima ulogu blagog favorita, ali za neke je presudna činjenica da će ovo biti posljednja šansa Messiju da osvoji titulu svjetskog prvaka, jedini trofej koji mu nedostaje u njegovoj velikoj karijeri. Time bi bez ikakvih dilema dobio status najvećeg ikada.

Za strastvene stanovnike Argentine nedjelja 18. decembar najiščekivaniji je dan u godini. Teško je i zamisliti šta će se sve dogoditi u toj zemlji ako Messi i društvo zaista budu prvaci. No, jasno je jedino da će izostati konkretno slavlje u Pujatu, gradu Santa Fea u kojem je rođen aktuelni argentinski selektor Lionel Scaloni, jedan od najzaslužnijih što je Argentina tu gdje jeste.

"Ne planiramo slaviti ako budemo svjetski prvaci. Sve će biti u svoje vrijeme. Bit će vremena za to", rekao je Daniel Quacquarini, predsjednik zajednice u spomenutom gradu, a kao razlog se navodi smrt 27-godišnjaka izazvana tokom slavlja nakon pobjede nad Nizozemskom u četvrtfinalu.

Nesreća je odnijela život Agustina Fratinija, koji je bio blizak prijatelj porodici Scalonija. U međuvremenu je drugi putnik iz automobila koji je sudjelovao u nesreći teško povrijeđen. Prema policijskim izvorima, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom u kojem su se vozili i na kraju se zabio u drvo.

Oglasi

Mladić koji je izgubio život u noći kada je Argentina slavila plasman u polufinale

Gradić sa samo 3.700 stanovnika tugovao je nakon kobne nesreće. No, vijest se proširila i nacionalno, jer je sam Scaloni objavio poruku za one koji su bliski žrtvama. Učinio je to usred press konferencije nakon utakmice.

"Htio sam poslati veliki zagrljaj cijelom gradu, ovo je jako tužan dan, dogodila se saobraćajna nesreća u gradu. Grad je jako mali, jako smo tužni. Dječak je preminuo, a drugi je teško povrijeđen. Pomolimo se za njega. Veliki zagrljaj za porodicu Fratini, Francisquetti i cijeli Pujato. Ono što je morao biti sretan dan, na kraju je postao tužan", poručio je Scaloni.

U Pujatu će iz poštovanja prema porodici i prijateljima u tišini slaviti eventualni veliki uspjeh Argentine, no kako rekoše - bit će vremena za velika slavlja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica Argentina - Francuska igra se u nedjelju od 20 sati, a na sajtu Volcanobet kladionice možete pogledati kvote i bogatu ponudu samo za ovaj meč, ali naravno i za meč u subotu, kada će Hrvatska i Maroko odmjeriti snage u borbi za brončanu medalju.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

King_Kenny
...da ne budu plakali na kraju,Francuska je kvalitetnija,ne znam na osnovu cega temelje toliki optimizam...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi