Scholes otkrio: Samo je jedan klub želio da me dovede
EPA

Ikona Manchester Uniteda

Scholes otkrio: Samo je jedan klub želio da me dovede

Ikona Manchester Uniteda Paul Scholes otkrio je kako je Inter jedini klub koji se interesovao za njega.

Proslavljeni engleski fudbaler je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Manchester Unitedu, čak je 2012. godine bio prekinuo mirovinu kako bi ponovo zaigrao za Crvene đavole.

Zbog takve lojalnosti rijetko koji klub se usudio da ga pokuša dovesti. O tome je govorio i Scholes u razgovoru za BBC, kazavši, između ostalog, da je jedini Inter pokušao da ga dovede prije 20 godina.

"Nikada nisam dobio informaciju da bilo koji tim dolazi po mene. Agent koji je zastupao Bryana Robsona ranije me kontaktirao dok sam bio na Evropskom prvenstvu 2000. godine i pitao želim li ići u Inter. To je bio jedini poziv koji sam imao", kazao je Scholes, pa dodao:

"Nakon toga nisam čuo ni za jedan drugi klub, a niti mi je menadžer bilo šta rekao. Igrao sam u klubu za koji sam navijao, stalno smo osvajali trofeje, tako da..."

Scholes je bio stub moćnog Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da mi je trener rekao da me ne želi, definitivno bih otišao u neki drugi klub, ali ovako nije bilo potrebe da razmišljam o Barceloni, Realu i Milanu. Bio sam ionako u najvećem klubu na svijetu", dodao je.

Tokom karijere Scholes je za Manchester United odigrao više od 700 utakmica, a osvojio je pritom brojne trofeje, uključujući i dvije Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Bili ste najveci klub za vrijeme Fergusona, a gdje ste sada nakon 2014 ste u Europa ligi nekoliko sezona..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi