Sead Kolašinac stigao na medicinske preglede: Uskoro potpisuje za novi klub

Zvanično predstavljanje bi trebalo biti u toku današnjeg dana

Sead Kolašinac stigao na medicinske preglede: Uskoro potpisuje za novi klub

Haris Zilić

Završena je i priča oko transfera Seada Kolašinca. Bh. reprezentativac karijeru nastavlja u Seriji A, čemu svjedoče i jutrošnje fotografije koje su objavili italijanski mediji.

Kolašinac će biti novi član Aatalante, a jutros oko devet sati stigao je na medicinske preglede.

Naš reprezentativac je trenutno na klinici La Madonnina, a tokom dana Atalanta će i zvanično predstaviti Kolašinca kao svoje novo pojačanje.

U timu iz Bergama sretni su što su doveli Kolašinca i samtraju da će biti veliko pojačanje za njihov tim.

Vijest da Kolašinac dolazi u Atalantu još prošle sedmice je objavio poznati italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio koji istako da je sve već dogovoreno.

Oglasi

"Sporazum između Atalante i Seada Kolašinca je postignut. Zvanična objava se očekuje uuskoro kada će se igrač pojaviti u Italiji na ljekarskim pregledima. Bit će to sjajno pojačanje za tim Gian Piera Gasperinija i dokaz velikih ambicija kluba."

Kolašinac u Atalanut stiže iz francuskog Marseilla za koji je odigrao 41 utakmicu u sezonu i pol i postigao je četiri pogotka. Pregovarao je s ovim klubom o nastavku saradnje, ali do dogovora na kraju nije došlo.

Bh. fudbaler tako će nakon njemačke Bundeslige, engleskog Premiershipa i francuske Ligue 1, zaigrati u četvrtoj velikoj ligi, a ako do kraja karijere potpiše za klub iz Španije, bit će jedan od rijetkih koji je igrao u svim ligama petice.

Podsjetimo, Sead Kolašinac je karijeru počeo u njemačkom Schalkeu. 2017. godine postaje član Arsenala, ali često nije bio prvi izbor na lijevoj strani odbrane, pa je uslijedila posudba u Schalke i potom transfer u Marseille.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sead Kolašinac je standardan član i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio 53 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi