Novi Tenk je u gradu: Sead Kolašinac potpisao!

Karijeru nastavlja u Seriji A

Novi Tenk je u gradu: Sead Kolašinac potpisao! · Zvanično

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (30) karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A. On je danas prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor s Atalantom.

Sead Kolašinac karijeru nastavlja u Atalanti. Bh. defanzivac danas je uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor s timom iz Bergama.

Atalanta je 30-godišnjem fudbaleru poželjela dobrodošlicu riječima: "Novi tenk je u gradu".

U redove italijanskog kluba Sead Kolašinac stiže kao slobodan igrač, a posljednji angažman imao je u redovima francuskog velikana Marseillea.

Oglasi

Tokom godinu i po dana boravka u ovom timu odigrao je 41 utakmicu i imao je uičinak od četiri pogotka. Pregovarao je s ovim klubom o nastavku saradnje, ali do dogovora na kraju nije došlo.

Bh. fudbaler tako će nakon njemačke Bundeslige, engleskog Premiershipa i francuske Ligue 1, zaigrati u četvrtoj velikoj ligi, a ako do kraja karijere potpiše za klub iz Španije, bit će jedan od rijetkih koji je igrao u svim ligama petice.

Podsjetimo, Sead Kolašinac je karijeru počeo u njemačkom Schalkeu. 2017. godine postaje član Arsenala, ali često nije bio prvi izbor na lijevoj strani odbrane, pa je uslijedila posudba u Schalke i potom transfer u Marseille.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sead Kolašinac je standardan član i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio 53 puta.

Top Komentari

user1582456981
Sretnoo Sejooo
0 0
cocainebear
Sretno Sejo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti