Marokanac se vratio u klub i odmah je postao žrtva: Ponižen je radi pohlepe!

Igrao je sjajno na Mundijalu

Marokanac se vratio u klub i odmah je postao žrtva: Ponižen je radi pohlepe!

A. Čaušević

Nekoliko reprezentativaca Maroka su oduševili sve ljubitelje fudbalske igra sjajnim partijama na Svjetskom prvenstvu gdje su dogurali do polufinala što je najbolji rezultat u historiji te selekcije, ali i afričkog kontinenta.

Selim Amallah jedno je od glavnih imena Maroka koji je osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. Veznjak Standard Liegea bio je u grupi igrača koje je Walid Regragui najviše koristio.

Bivši fudbaler Mouscrona i Tubizea nastupio je su u sedam utakmica koje su Lavovi Atalasa igrali u Kataru. Štaviše, započeo je četiri, uključujući pobjede u osmini finala i četvrtfinalu protiv Španije poslije penala i Portugala (1:0).

San koji je živio doprinoseći najboljem plasmanu afričke momčadi na Svjetskom prvenstvu raspršen je po povratku u Belgiju.

Amallahov ugovor istječe u julu, a od prvog januara je slobodan pregovarati s drugim klubovima zbog čega su u Standardu odlučili da ga ponize.

Oglasi

Belgijskih klub se nadao da će uspjeti prodati Amallaha i zaraditi ogroman novac, ali to se neće desiti pa je marokanski veznjak prebačen u drugi tim.

"Odlučili smo Selima Amallaha i još trojicu igrača poslati u B tim.. Nećemo učiniti ništa da povećamo tržišnu vrijednost igrača koji će besplatno otići", otvoreno je priznao Pierre Locht, predsjednik Standarda.

Trener Ronny Deila je razočaran što je ostao bez jednog od svojih ključnih igrača, ali je kao svaki zaposlenik odlučio da poštuje klupsku odluku.

"To je stvarno tužno. Selim je bio jedan od naših najboljih igrača u utakmicama koje je igrao prije Svjetskog prvenstva... ali morate imati na umu određene vrijednosti i ponekad donositi teške odluke. Klub određuje smjer u kojem će se ići", kazao je Deila.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Amallah je prije Svjetskog prvenstva odigrao devet ligaških utakmica u kojima je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju, ali na proljeće može zaboraviti na profesionalni fudbal.

Slučaj Amallaha nije ni prvi ni posljednji gdje se klubovi odluče da igrače odstrane iz prvog tima samo zato što im ističu ugovori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi