Mladi bh. napadač igra u Kazahstanu: Navijat ću za svoje, a ko će pobijediti je teško pitanje

Smajlagić govorio za kazahstanske medije

Mladi bh. napadač igra u Kazahstanu: Navijat ću za svoje, a ko će pobijediti je teško pitanje

Edmir Škorić

Semir Smajlagić (23), bivši igrač Sarajeva, Slobode i Mladosti Doboj Kaknja, od početka godine igra u Kazahstanu.

O nje u februaru ove godine potpisao za Astanu u koju je došao iz Gorice, ali je posuđen ekipi Qyzyljar. 23-godišnji napadač govorio je za kazahstanske Vijesti povodom sutrašnjeg duela Kazahstan - BiH u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Najprije se Smajlagić osvrnuo na prvi duel ovih timova koji je odigran u Zenici, a nakon velike drame završen je rezultatom 2:2, na žalost nas i na sreću Kazahstanaca.

"Mislim da je Bosna i Hercegovina bila bolja, ali Kazahstan je igrao jako dobro u taktičkom smislu. Vaši igrači su se borili kao lavovi, iz tog razloga rezultat na semaforu je na kraju bio 2:2", rekao je Smajlagić novinarima kazahstanskog portala.

Postoji veliki problem za BiH, pošto nedostaje dosta igrača, jedni su povrijeđeni, drugi nisu dobili vize...

"Da, čuo sam da postoji neki problem s vizama. Ne znam ni sam, ali mislim da je to problem jer svaki igrač je važan".

Oglasi

Potom je Smajlagić upitan da prognozira rezultat sutrašnje utakmice. "Ovo je prilično teško pitanje, jedino što mogu reći je da ću da navijam za svoju reprezentaciju".

Hoćete li prisustvovati utakmici?

"Nažalost, ne. Ja sam u Petropavlovsku i moram da treniram, stoga ću ipak meč gledati na TV-u od kuće".

MaxBet donosi sjajne kvote za meč Zmajeva u Kazahstanu. Sve pogledajte OVDJE

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

Kazahstanski napadač cijeni Zmajeve: Dobra ekipa sa mnogo igrača iz evropskih klubova

Cijene Kazahstanci naš nacionalni tim, ali u isto vrijeme vjeruju u pozitivan rezultat. Jedan od onih koji bi mogao prestavljati opasnost po naš gol je i napadač Oralkhan Omirtaev.

"Pripreme smo odradili dosta dobro. Od 4. oktobra smo se okupu i počeli se pripremati za utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Kao što znate, naš protivnik je vrlo dobra ekipa, u kojoj mnogobrojni fudbaleri igraju za evropske klubove. Atmosfera če biti dobra jer na tirbinine može 50 posto gledalaca od ukupnog kapaciteta", rekao je Omirtaev.

Podsjetimo, prvi meč između Nosne i Hercegovine i Kazahstana odigran u Zenici završio je bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naša reprezentacija je bila mnogo bolja, propustila je nekoliko izglednih prilika što je Kazahstan kaznio i poveo je 1:0.

Ipak, izabranici Ivayla Peteva su smogli snage i preokrenuli su rezultat u svoju korist (2:1), ali u posljednjoj minuti sudijskog vremena Kazahstanci su stigli do boda.

Top Komentari

vanzemaljac
Nosne i Hercegovine? Zar vas nije stid?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi