Hadžiahmetović pred okršaj protiv Kazahstana: "Nema izgovora, moramo osvojiti tri boda"

Zmajevi se spremaju za sutrašnji meč

Hadžiahmetović pred okršaj protiv Kazahstana: "Nema izgovora, moramo osvojiti tri boda"

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegvine sutra igra u Kazahstanu meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u srijedu otputovali za Kazahstan itekako oslabljeni. Nekoliko prvotimaca je otkazalo zbog povreda, a nekoliko naših igrača nisu dobili vize za putovanje u ovu zemlju.

U Savezu su radili punom parom kako bi pokušali riješiti problem, ali uspjeli su "izganjati" vize za još dvojicu reprezentativaca.

Riječ je o Adiju Naliću i Jusufu Gazibegoviću koji su rano jutros doputovali u Nur Sultan i bit će na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu za sutrašnju utakmicu protiv Kazahstana.

Pred ovaj meč govorio je i vezni igrač naše ekipe Amir Hadžiahmetović koji je poručio da igrači nemaju izgovora i da moraju doći do tri boda.

"Putovali smo dugo, ali smo se privikli na vrijeme i spremni smo za utakmicu. Danas imamo još jedan trening, nemamo izgovora i moramo sutra uzeti tri boda i nastaviti put ka Svjetskom prvenstvu", kaže Hadžiahmetović koji je propustio prvi meč protiv ovog rivala.

"Nažalost nisam igrao u Zenici zbog žutih kartona. Bila je teška utakmica, izdominirali smo prvo poluvrijeme pogotovo i morali smo voditi sa više razlike. Nismo uspjeli pobijediti, ali imamo šansu za revanš. Dosta smo bolji i kvalitetniji i sutra to moramo pokazati bez obzira na izostanke koje imamo".

Podsjećamo, utakmica između Kazahstana i Bosne i Hercegovine igra se sutra od 15 sati po našem vremenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poznate su i kvote za sutrašnju utakmicu, a prema kladionicama Zmajevi ulaze u ovaj meč kao favoriti. Kvote za ovaj okršaj možete pogledati u ponudi kladionice MaxBet i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

seyof1
Igrac koji stvarno zna iznijeti loptu i trudi se max. RESPECT
5 0
Celtic
Ajd možda i pobjedite nakon 2 i pol godine i pozitivne atmosfere.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi