Semir Štilić od ljeta u novom klubu
Foto: Wisla Plock

Napustio Wislu Plock

Semir Štilić od ljeta u novom klubu

Nekadašnji reprezentativac BiH Semir Štilić u potrazi je za novim angažmanom.

Posljednje dvije sezone tridesetjednogodišnji Štilić je proveo u redovima Wisle Plock, ali kako se u ovom poljskom prvoligašu nije naigrao, donesena je odluka da se s njim ne produži saradnja. 

Da je došao kraj Štilićevoj avanturi u Wisli Plock objavili su i brojni poljski mediji, navodeći kako se od nekadašnje Lechove zvijezde očekivalo puno više, a u ovom trenutku nije poznato gdje bi bh. fudbaler mogao nastaviti karijeru.

"Semire, hvala na svemu i sretno u daljnjoj karijeri", poručili su iz Wisle na odlasku.

U aktuelnoj sezoni Štilić je za Wislu Plock odigrao 12 utakmica utakmica u prvenstvu, sakupivši pritom tek 365 minuta na terenu, dok je učinak u Kupu bio daleko uspješniji. Na tri utakmice je postigao dva pogotka i upisao isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Wisla Plock je iskusnom Štiliću bila ujedno treći poljski klub u karijeri nakon Wisle iz Krakowa iz Lecha, a još je, između ostalog, igrao za APOEL, Gaziantepspor, Karpaty i Željezničar u kojem je počeo karijeru.

Top Komentari

milivoje
Haj ti kući
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi