Bit će pjesme u autobusu za Tuzlu: City ostao neporažen u Mostaru!

Remi Zrinjskog i Tuzla Cityja

Bit će pjesme u autobusu za Tuzlu: City ostao neporažen u Mostaru!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

HŠK Zrinjski i FK Tuzla City remizirali su večeras (0:0) na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru u odgođenom susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su mnogi večeras očekivali pravu golijadu u Mostaru, to se na kraju nije desilo. Tuzla City se od samog početka odlučila na defanzivu i uspjela se odbraniti na najtežem gostovanju u ligi.

Očekivano, Plemići su bili ti koji su dominirali u posjedu lopte od prve minute, a već u šestoj minuti domaći tim propušta prvu veliku priliku. Niko Janković se namjestio i dobro šutirao, ali fenomenalno brani Barcola.

Uzvratila je Tuzla City. Kuzmanović pokušava s distance, ali Soldo je na pravom mjestu i lagano brani njegov šut.

Potom je uslijedio period igre u kojem nije bilo previše uzbuđenja. Zrinjski je imao inicijativu, bilo je određenih pokušaja, no bez prave šanse.

A onda u 37. minuti Tuzla City ima fenomenalnu šansu da povede. Elouet je proigrao Mišića, ovaj šutira s 10-ak metara, Soldo sjajno brani.

Oglasi

Do kraja prvog dijela domaći sastav dva puta prijeti. Janković je dva puta pokušao, no nije bio precizan i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Nastavak donosi dominaciju Zrinjskog. Tuzla City je uglavnom brinula brigu o svom golu, ali Plemići nikako nisu uspijevali da krunišu terensku nadmoć.

Bilbija nakon sat vremena igre propušta veliku šansu nakon što je izašao jedan na jedan s Barcolom, golman gostiju sjajno brani, a ti minute kasnije Čeliković izbacuje iz gola udarac Malekinušića.

Barcola u 72. minuti skida i udarac Hadžića, a zatim tri minute kasnije slijedi novo izbacivaje Čelikovića s gol-linije i kontra Tuzla Cityja.

Oglasi

Karić je krenuo sam prema golu Plemića. Ipak, mladi fudbaler je malo izgubio snagu i nešto slabiji šut bez problema brani Soldo.

Pritisak u finišu nije donio tri boda domaćem timu. U 85. minuti sudija Sivac je izmislio prekršaj za Zrinjski na 20 metara od gola gostiju i dao je priliku Bilbiji da ugrozi golmana. No, loše je šutirao Bilbija i ostalo je 0:0.

Zrinjski je nakon 15 odigranih utakmica na prvom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 32 osvojena boda, četiri više od Širokog i sedam od Željezničara.

Tuzla City je već četiri utakmice bez pobjede, a ovaj tim je šesti s 21 osvojenim bodom.

Premijer liga, 7. kolo:

Zrinjski - Tuzla City 0:0

Zrinjski: Soldo, Bekić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ilinković, Sučić, Janković, Tičinović, Ćuže i Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Barcola, Nukić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Ferreyra, Diaby, Mišić, Karić, Kuzmanović, Eleouet.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
A kako bilbija na kraju utakmice psuje sudiji sto mu nije ozmislio penal. Jebbem li mu Tamaru u prkno.
14 6
user1665931807
Zašto klošar Jerković još uvijek nije kažnjen,
9 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti