Radeljić se povezivao sa FK Sarajevo, sada stiže bliže kući i kod bh. trenera
Radeljić u dresu Širokog Brijega protiv Željezničara

Transfer je blizu realizacije

Radeljić se povezivao sa FK Sarajevo, sada stiže bliže kući i kod bh. trenera

Samir Mlaćo

Bh. defanzivac Stjepan Radeljić krenut će u nove izazove.

Kako prenose mediji u komšiluku, Radeljić će potpisati za Rijeku.

Rijeka se želi dodatno pojačati za novu sezonu, Sergej Jakirović zna šta mu je potrebno i na radaru se našao Radeljić.

Pitanje je samo sata kada će transfer biti ozvaničen i ovaj nogometaš rođen u Novoj Biloj kod Viteza će tako doći bliže kući.

Posljednji angažman Radeljić je imao u Sheriff Tiraspolu gdje je pružao sjajne partije.

Nastupao je već u Hrvatskoj i to za Osijek,a bio je i član Širokog Brijega, Zrinjskog, Stuttgarta II...

Oglasi

Zanimljivo da je nastupao za juniorsku reprezentaciju BiH, a zatim Hrvatske, da bi kasnije opet promijenio dres.

Zaigrao je za mladu repezentaciju naše zemlje i ubilježio 12 nastupa.

"Dok se nogometaši Rijeke predvođeni trenerom Jakirovićem u miru vlastitog kampa, doduše, po velikim vrućinama i sparinama, pripremaju za skorašnji početak sezone, struka zadužena za transfere ne miruje i već sutra riječka bi svlačionica trebala biti brojnija za nova dva imena, praktički samo formalnosti dijele ofenzivnog veznjaka Tonija Fruka i stopera Stjepana Radeljića od potpisa za Rijeku!", prenose Sportske novosti.

Jakirović je iz Zrinjskog stigao u Rijeku, te za kratak period napravio velike stvari.

Rijeka je izborila Evropu iako je strahovala za opstanak, a nedavno se Jakirović povezivao i sa klupom reprezentacije BiH. Ipak, odlučio je ostati vjeran HNK Rijeka.

Kao prvo želim naglasiti da sam trener Rijeke i to je najbitnija stvar u cijeloj priči. Pripremamo se za novu sezonu, čeka nas puno izazova i na to smo isključivo trenutno koncentrisani", rekao je Jakirović nedavno i nastavio:

"Ja sam uvijek dostupan medijima i tu su neke moje izjave možda pomalo izvučene iz konteksta jer vidim da se dosta piše o tome."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Izjavio sam ono što sam i prije nekoliko godina govorio i kao što ću uvijek reći, izbornički posao je nešto što je čast za svakog trenera da se spominje u tom kontekstu."

"Isto tako i ovoga puta sam u medijima istaknuo da sam u Rijeci zadovoljan, da se ovdje dobro osjećam i nastavljamo zacrtanim putem. S obzirom na razne natpise želio sam se javno očitovati i reći da na čelu Rijeke krećem u novu sezonu".

Top Komentari

pero98
Toni Fruk je vec potpisao pa mu zelim dobrodoslicu. Ff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi