Ko je šta zaslužio u Srebreniku? Jakirović kaže zaslužena pobjeda, Mujić kaže da nije tako!
Kontroverzno suđenje u Srebreniku i veliko nezadovoljstvo domaćih igrača i navijača u meču sa Zrinjskim (Foto: Screenshot)

Treneri nakon meča

Ko je šta zaslužio u Srebreniku? Jakirović kaže zaslužena pobjeda, Mujić kaže da nije tako!

M. Šljivak

Zrinjski je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kao gost savladao ekipu Tuzla Cityja s 2:1 i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ponovo je tri boda ispred Širokog Brijega na prvenstvenoj tabeli.

Sva tri pogotka u ovom meču koji je odigran u Srebreniku postignuta su u drugom poluvremenu. Za goste su pogađali Janković i Mandić, a za domaće Čeliković.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović zadovoljan je pobjedom i smatra da je ona zaslužena.

"Gledali smo dobru utakmicu. Uvijek je tako s Tuzlom, čvrsto i agresivno jer imaju jako dobre igrače. Mogli smo u prvom poluvremenu imati prednost od barem jednog gola razlike jer smo imali dobrih situacija. Nismo zadržali mirnoću".

"Može se reći da smo priveli mirno utakmicu kraju, iako smo primili gol. Riskirali su dosta, ali mi smo to iskontrolisali i zasluženo pobijedili", rekao je Jakirović.

Trener tuzlanskog tima Selver Mujić ima drugačije mišljenje. Uvjeren je kako je njegov tim zaslužio barem bod.

"Dobra i muška utakmica. Imali smo energiju, željeli smo pozitvan rezultat i mislim da smo barem zaslužili jedan bod. Nije nas sreća pogledala".

Bilo je spornih situacija u ovom susretu. City je tražio penal u finišu zbog igranja rukom, ali nije ga dobio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šta god da kažem samo možemo gore napraviti. Treba pogledati i vidjeti je li bio penal, ali mislim da smo zaslužili barem neriješeno", istakao je Mujić.

Zrinjski u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva na svom terenu čeka Borac, a Tuzla City ide na Pecaru kod Širokog Brijega.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Kao da je Dodik ili SDA pisali pravilnik savezu, kad vas pokrademo ne smijete o tome pričati jer ćete biti kažnjeni. Najeb.m se mame kompletnom savezu. Počevši od čbezobraznih etn.ka, preko podmuklih ******a do prodanih bal.ja.
5 2
veliki73
Penal bio i za Želju na Grbavici i sad za Sity ali glavne sudije balije ne smiju svirati a pomocnici hrvati pa glavnim kažu odluci ti hoceš li na kreć pokazati nisam baš siguran
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi