Vječito glumi žrtvu, pa uhvaćen na skandaloznom snimku dok udara sudiju: "Prijetio je ubistvom..."

Sergio Conceicao u velikom skandalu

Vječito glumi žrtvu, pa uhvaćen na skandaloznom snimku dok udara sudiju: "Prijetio je ubistvom..."

Midhat Šljivak

Trener Porta Sergio Conceicao napravio je nezapamćen skandal na utakmici U9 ekipa Seville i Porta na kojoj je igrao njegov najmlađi sin. Vječita žrtva kakvom se predstavlja ošamario je sudiji u napao je gradonačelnika španskog grada Huelve Manuela Barrosa.

Sergio Conceicao često protivničke trenere optužuje kako su 'loše osobe' i da ga vrijeđaju najgorim mogućim uvredama tokom utakmica. Za psovanje roditelja optužio je Mikela Artetu, a prethodno i Thomasa Tuchela.

Conceicao je međutim pokazao da je zapravo on taj koji je izvor svih negativnosti. Napravio je nezapamćen skandal na utakmici U9 ekipe Porta i Seville.

Finale turnira u Huelvi nije prošlo očekivano za Porto i njegovog najmlađeg sina, pa je Conceicao sa sinom Moisesom odlučio da izvrši napad na sudiju.

Prišao je čovjeku i nakon verbalnih uvreda udario mu je šamar. Potom je prijetio ubistvom gradonačelniku Huelve Manuelu Barrosu koji je pokušao spriječiti napad na sudiju.

Oglasi

"Potrčao sam da mu pomognem. Čovjek je želio ući u tunel i jedan od njih ga je ošamario. Stao sam između njih kao štit, govoreći im da ne mogu tek tako ući na teren."

"Odgovorili su mi arogantno: 'Nemaš pojma s kim pričaš'. Predstavio sam se potom ko sam i šta sam i još sam ih jednom upozorio da ne mogu biti na terenu i tako upadati na teren."

Zatim su počele brutalne uvrede. Conceicao je izgovorio brutalne uvrede.

Oglasi

"Počeli su me vrijeđati. Odgurnuli su me, zatim me uhvatili za vrat. Pružio sam im otpor dok nije došla policija. Kasnije sam saznao da je trener prvog tima Porta."

"Pitao sam ga je li ga sramota da se tako ponaša kao vođa jednog kluba? On je potom nastavio s uvredama i čak mi je zaprijetio ubistvom", otkriva Barroso.

Conceicao negira optužbe

Sergio Conceicao je za list ABola negirao optužbe. Čak tvrdi da je njega i sina Barroso napao i planira ga tužiti.

"Nakon utakmice podignuta je prijava protiv Manuela Barrosa zbog napada na Moisesa Conceicaa, sina Sergija Conceicaa", navodi pravni tim trenera Porta i dodaje:

"Odbacujemo sve navode i optužbe gradonačelnika Barrosa koje je iznio. Izgovorio je laži."

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

S obzirom na to da Sergio Conceicao iza sebe ima niz optužbi prema drugim ljudima, gdje je tvrdio da je brutalno vrijeđan, rijetki će mu povjerovati da je zaista on ponovo žrtva.

Conceicao očigledno nije čovjek kakvim se predstavlja u javnosti...

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Kuja portugalska prgava...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi