Kad je imao osam godina Ramos ga je vodio za ruku, večeras je čuvenog štopera natjerao na "harakiri"

Barcelona pobijedila Sevillu

Kad je imao osam godina Ramos ga je vodio za ruku, večeras je čuvenog štopera natjerao na "harakiri"

Admin Čaušević

Barcelona se vratila na pobjednčki kolosijek nakon što je sa minimalnih 1:0 pobijedila Sevillu, a pobjednika na stadionu Montjuic odlučio je autogol ni manje ni više nego Sergija Ramosa. 

Nakon što se saznalo da će Lamine Yamal biti startet snimak iz 2016. godine kada Ramos današnjeg fudbalera Barcelone izvodi iz tunela pred start El Clasica je postao viralana na društvenim mrežama.

Sudbina se na kraju tokom meča nasmijala u lice Ramosu tako što je čuveni štoper zatresao vlastitu mrežu, a na to ga je natjerao 16-godišnji Yamal

Barcelona je bila bolji rival od starta meča, dok je i Sevilla zaprijetila u nekoliko navrata preko Rakitića i Lukebakija.

Najbolja prilika u prvom poluvremenu viđena je u 22. minuta kada je sjajno probio Cancelo, uposlio Joaa Felixa koji je pogodio prečku iz sredine.

Oglasi

Vrijedno spomena iz prvog dijela je svakako odličan potez Ramosa kada je na nevjerovatan način primio jednu dubinsku loptu. Bio je to istinski trenutak magije.

Domaćin je više prijetio i u drugom poluvremenu, redale su se brojne situacije pred golom gostiju iz Andaluzije koji su uspješno odolijevali.

Pobjednik je odlučen u 76. minuti kada je jedan centaršut glavom u peterac proslijedio Yamal, pogodio je Ramosa u nogu, a lopta se odbila u mrežu.

Pokušala je Sevilla zaigrati otvorenije u finišu, tražili su izjednačujući gol, ali su Katalonci mudro sačuvali svoj gol i upisali tri velika boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kolosalnu šansu za postizanje gola u sudijskoj nadoknadi i ubjedljiviju pobjedu imao je Lewandowski, međutim Ramos ga je zaustavio u posljednji tren.

Barcelona se sa ovom pobjedom vratila na prvo mjesto, makar dok Girona i Real Madrid ne odigraju svoj međusobni duel. Kataloncima bi svakako najviše odgovarao remi na tom susretu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Kad ne guraju sudije, gura sreća
4 1
ubnt
Posto novinari sportsporta zbog tuge nisu objavili vijest da je barcelona zvanicno optuzena za kriminal, i podmicivanje sudija, pa da ih podsjetim. Ovaj klub je zvanicno kriminalna organizacija koja je 17 godina placala sudije. Licemjerno su sa svoj8m navijacima cijelo vrijeme upirali prstom u Real. Licemjeri su konacno razotkriveni. Kriminalci!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi